Volledig scherm
Mohamed Amissi heeft het shirt van zijn nieuwe club Heracles om de schouders hangen. © Heracles

Heracles contracteert Burundese Belg Mohamed Amissi (19)

ALMELO - Heracles heeft Mohamed Amissi gecontracteerd. De Burundese aanvaller (19) komt over uit de jeugdopleiding van NAC, waar hij sinds 2014 speelt. Hij tekent in Almelo een tweejarig contract met een optie voor nog een seizoen.

Amissi, die voor zijn periode bij NAC ook onder contract stond bij Beerschot en Anderlecht, is in eerste instantie gehaald voor het tweede elftal van Heracles, waarin hij zich verder kan ontwikkelen. Hij is in België geboren en heeft een Burundese moeder. Daardoor kan de vleugelspits uitkomen voor de nationale elftallen van Burundi. 

Amissi speelde dit jaar enkele interlands. In februari was de speler met het Burundees jeugdelftal op het Afrikaans kampioenschap voetbal onder 20. Op 11 juni debuteerde hij in de hoofdmacht van Burundi in een oefenwedstrijd tegen Algerije (1-1) in Doha. In het toernooi om de Afrika Cup had hij enkele invalbeurten. 

,,Mo is een linksbuiten met een goede techniek”, vertelt technisch manager Tim Gilissen. ,,Wij geven hem de kans zich door te ontwikkelen om te zien of hij de sprong kan maken naar de Eredivisie.”

Volledig scherm
Mohamed Amissi in het shirt van Burundi in de met 1-0 verloren wedstrijd tegen Madagascar op de Africa Cup. © REUTERS