Volledig scherm
Teleurstelling bij Navratil, na de nederlaag tegen Sparta © Photo News

Heracles doet het uit niet goed dit seizoen

CijferspelHeracles Almelo heeft afgelopen zaterdag de uitwedstrijd tegen Sparta Rotterdam met 3-1 verloren. De ploeg van John Stegeman verloor dit seizoen meer competitiewedstrijden (12) dan in het hele vorige seizoen. Het verlies in Rotterdam zorgde voor het achtste uitverlies dit seizoen, de cijfers van Heracles in uitwedstrijden zijn niet goed.

Verschil tussen thuis- en uitwedstrijden

Hoewel alleen de top drie, Twente en Heerenveen thuis meer punten verzamelden dan Heracles, vestigen deze teams zich in de algehele rangelijst hoger dan Heracles. De Heraclieden verzamelden dit seizoen namelijk 68% van de 31 punten in thuiswedstrijden, terwijl er dit seizoen nog maar twee keer werd gewonnen in een uitwedstrijd. Heracles behaald gemiddeld 1,62 punt per thuiswedstrijd in de Eredivisie, tegenover 0,71 punt per uitwedstrijd. Alleen Sparta (29) kreeg dit seizoen meer tegendoelpunten dan Heracles (28) in uitwedstrijden.

Vorig seizoen

Er zijn nog zeven wedstrijden te spelen, toch verloor Heracles nu al net zo vaak in uitwedstrijden als vorig seizoen, namelijk acht keer. Vorig seizoen eindigde Heracles negende op de ranglijst van uitwedstrijden. Heracles en uitwedstrijden is al langer een opvallend verschil met de duels in Het Polman stadion. Vorig seizoen kwam het verschil tussen thuis- en uitwedstrijden voornamelijk tot uitdrukking in doelpunten, dit seizoen is het verschil in puntenaantal opvallend.

Positief

De formatie van John Stegeman kwam dit seizoen, op drie van de veertien duels na, wel in elk duel minimaal een keer te scoren. Wat verder opvalt is dat, wanneer Heracles meer dan een doelpunt maakt, het ook gelijk wint. Dat was zo te in de wedstrijden bij Vitesse (1-2 winst) en Willem II (1-3 winst uit).

Data via Opta.