Volledig scherm
Paul Gladon (voor) en Wout Weghorst (achter) zijn samen goed voor 3,5 miljoen euro. © Cootje Design Fotografie / Marco Oude Groothuis

Heracles haalt in jaar tijd meer dan 7 miljoen aan transfergelden op

ALMELO - Mocht de transfer van Paul Gladon van Heracles naar het Engelse Wolverhampton Wanderers worden afgerond, dan is het de vierde succesvolle uitgaande transfer in een jaar tijd. De Almeloërs haalden de afgelopen 12 maanden 7,3 miljoen euro aan transfergelden op.

Bryan Linssen luidde vorig seizoen het succesvolle transferjaar in. De middenvelder vertrok voor 8 ton naar FC Groningen. De grootste kaskraker van afgelopen jaar was de transfer van Oussama Tannane. De Marokkaanse dribbelaar tekende tijdens de winterse transferperiode voor meer dan 3 miljoen bij het Franse Saint-Étienne.

Weghorst en Gladon
De uitgaande transfer van Wout Weghorst naar AZ (1,5 miljoen) en het aanstaande vertrek van Gladon naar The Wolves (naar verluidt 2 miljoen) brengen het totaal op 7,3 miljoen euro. Dat bedrag kan mogelijk nog oplopen, aangezien Iliass Bel Hassani nog altijd in afwachting is van een mogelijke overgang naar een andere club. De kans dat hij voor 31 augustus vertrekt, is aannemelijk.