Volledig scherm
- © Pro Shots

Heracles heeft geen kind aan Willem II: 3-1

ALMELO - Heracles Almelo heeft de eerste thuiswedstrijd van het seizoen soeverein gewonnen. Tegen Willem II toonde de ploeg zich zondagmiddag oppermachtig: 3-1. Iliass Bel Hassani opende de score, waarna Paul Gladon in de tweede helft, in een tijdsbestek van vier minuten, het duel besliste met twee treffers. In het slot van de wedstrijd kreeg Gladon nog twee keer in één minuut de mogelijkheid om te scoren vanaf de penaltystip, maar hij miste beide keren.

Bij Heracles startte Joey Pelupessy ‘gewoon’ in de basis, nadat hij midweeks door zijn enkel ging, maar tijdig herstelde. Justin Hoogma speelde wederom op de plek van Ramon Zomer, die voorlopig niet inzetbaar is vanwege een knieblessure. En Thomas Bruns, die het tijdens de seizoensouverture tegen Roda JC (1-1) nog met een invalbeurt moest doen vanwege een lichte beenblessure, keerde terug aan de aftrap.

Bel Hassani scoort onder toeziend oog Lerin Duarte
Heracles had in de eerste helft voetballend de overhand. Toch was de eerste serieuze schotkans voor Willem II. Tom Haye testte Bram Castro uit een vrije trap, maar de doelman pakte diens inzet klemvast. Na 24 minuten kwam Heracles alsnog terecht op voorsprong. Even was er verwarring bij het arbitrale trio, maar de vrije trap van Iliass Bel Hassani passeerde duidelijk de achterlijn. Dat zag ook assistent-scheidsrechter Richard Brondijk, waarna arbiter Reinold Wiedemerijer de treffer terecht toekende. Onder toeziend oog van de clubloze Lerin Duarte, die de laatste week nadrukkelijk in verband wordt gebracht met Heracles, kreeg de ploeg even later de ultieme mogelijkheid de marge te verdubbelen. Brahim Darri kreeg alle ruimte van de Tilburgse defensie, maar zijn schot was matig.

Heracles bekroont dominantie in vier minuten: 3-0
Heracles werd een klein kwartier na de rust alsnog beloond voor de dominantie en besliste het duel in een tijdsbestek van vier minuten. Gladon toonde zich met twee treffers van grote waarde. Eerst werkte hij feilloos de 2-0 binnen, nadat Thomas Bruns de bal panklaar legde voor de aanvaller. Bij zijn eerstvolgende aanvallende actie passeerde hij Lamprou met een typisch spitsendoelpunt. Uit een lage voorzet van Robin Gosens toucheerde Gladon de bal succesvol bij de eerste paal: 3-0.

Gladon mist twee strafschoppen
Niet alles wat Gladon aanraakte veranderde in goud. Terwijl Erik Falkenburg de eer nog redde voor Willem II, nadat Gosens uitgleed en Castro op dat moment te ver voor zijn doel stond (3-1), kreeg Gladon twee keer de mogelijkheid om vanaf de penaltystip te scoren. Darri ‘veroorzaakte’ beide strafschoppen, maar Gladon miste tot twee keer toe.

Beste seizoensopening Heracles sinds 2011
Na het 1-1 gelijkspel bij Roda JC is Heracles het seizoen uitstekend begonnen. De laatste keer dat de Almelose ploeg meer dan drie punten pakten in de eerste twee eredivisieduels, was in augustus 2011. Bovendien is Heracles voor het achtste achtereenvolgende thuisduel ongeslagen. De laatste nederlaag voor eigen publiek dateert nog altijd van 28 februari tegen Roda JC, toen de ploeg met 5-0 hard onderuit ging tegen Roda JC.

Heracles Almelo – Willem II 3-1 (1-0)
Scoreverloop: 26. Bel Hassani 1-0, 59. Gladon 2-0, 63. Gladon 3-0, 82. Falkenburg 3-1.
Heracles Almelo: Castro, Breukers, Te Wierik, Hoogma, Gosens, Pelupessy, Bel Hassani, Bruns (83. Fledderus), Navratil (78. Kuwas), Gladon, Darri (90+1. Van Mieghem).
Willem II: Lamprou, Heerkens, Wuytens, Peters, Koppers, Ojo, Falkenburg, Van den Boomen, Andrade, Sol (83. Ogbeche), Haye (78. Calcan).
Bijzonderheden: 88. Gladon mist strafschop, 89. Gladon mist strafschop.
Gele kaart: Bruns, Bel Hassani (Heracles Almelo) Haye, Wuytens (Willem II).
Scheidsrechter: Wiedemeijer.
Toeschouwers: 10.475.