Volledig scherm
© Emiel Muijderman en Lars Smook

Heracles hoopt op in ieder geval één nieuwe verdediger

ALMELO - Heracles gaat de komende transferperiode op zoek naar in ieder geval één nieuwe verdediger. De club raakte de afgelopen maanden Ramon Zomer en Mark-Jan Fledderus kwijt.

,,We willen elke positie dubbel bezet hebben”, zegt trainer John Stegeman. „Ramon was een beoogd basisspeler en ook Mark-Jan had een belangrijke rol in de groep.” Zomer stopte onlangs noodgedwongen met profvoetbal wegens een slepende knieblessure.

Fledderus werkt hard aan zijn herstel, hij scheurde tijdens de uitwedstrijd tegen Excelsior een achterste kruisband. „De vraag is wanneer hij weer fit is. Bij hem ga ik er wel vanuit dat hij terugkomt, maar tussen het moment dat hij fit en wedstrijdfit is, zit nog een heel traject. Niemand kan ons vertellen wanneer hij er weer is.”

Opties
Heracles kijkt naar een invulling op beide posities. Stegeman: „We hebben kunnen schuiven met Robin Pröpper, Justin Hoogma, Mike te Wierik en Tim Breukers. Maar Tim is een rechtspoot op linksback, dat is niet ideaal. Mike is nu geblesseerd, die valt weg, dan merk je dat je kwetsbaar bent. We hebben bij elkaar gezeten om de opties te bekijken. Nu bekijken we spelers en zullen we uiteindelijk een oordeel vellen.”