Volledig scherm
Teleurstelling bij Heracles na de late nederlaag. © ANP Pro Shots

Heracles in absolute slotseconde onderuit tegen PSV: 1-2

ALMELO – Het punt was binnen handbereik. Heracles was zondag dichtbij een stunt tegen PSV en een uitstekend begin van 2018. Maar in de absolute slotseconde ging het alsnog mis. Luuk de Jong bezorgde Heracles een 2-1 nederlaag.

Na het vertrek van Joey Pelupessy naar het Engelse Sheffield Wednesday en het ontbreken van de niet wedstrijdfitte Brandley Kuwas, volgde de vraag hoe Heracles zich bij de hervatting van de competitie staande zou houden tegen PSV. Wat dat betreft kon er na afloop meer dan tevreden geknikt worden op de tribunes van het Polman Stadion. De Almelose ploeg deed niet onder voor de topclub.

Teenlengte
Heracles gaf niet alleen weinig weg tegen PSV, maar kwam in de eerste helft zelfs tot drie goede kansen. De eerste volgde al vroeg. Reuven Niemeijer toonde zich alert, maar kwam een teenlengte tekort. Via Kristoffer Peterson, wiens geplaatste schot knap uit de kruising gevist werd door doelman Jeroen Zoet, en Brahim Darri, die in kansrijke positie ruim over mikte, had de ploeg zelfs op voorsprong kunnen komen.

Steekje
Na een wat gemakkelijk gegeven vrije trap van scheidsrechter Ed Janssen, liet Heracles in defensief opzicht alsnog een steekje vallen. De Almelose ploeg liet zich verrassen door een slimmigheidje van Daniel Schwaab, die uit de muur liep en daarmee de aandacht op zich vestigde. Luuk de Jong kwam daardoor vrij te staan en kon de bal eenvoudig voorleggen op Steven Bergwijn, die op zijn beurt eenvoudig binnentikte (0-1).

Koelbloedig
Heracles leek zich daardoor niet van de wijs te brengen. De ploeg toonde na rust zelfs bravoure rondom het strafschopgebied van PSV. En nadat Heracles met de schrik vrij kwam bij een overtalsituatie, door slordig balverlies van Peter van Ooijen, kwam volgde zelfs de verdiende gelijkmaker. Santiago Arias haalde Brahim Darri in het strafschopgebied onderuit, waarna verdediger Jeff Hardeveld op koelbloedige wijze de strafschop benutte (1-1).

Reuzekansen
In de laatste tien minuten kregen beide ploegen mogelijkheden om nog drie punten uit het vuur te slepen. Nadat Bram Castro een kopbal van De Jong van dichtbij verwerkte, kreeg Heracles twee reuzekansen op de zege. Brahim Darri was besluiteloos oog in oog met Zoet, terwijl Robin Pröpper even later op de vuisten van de doelman kopte. 

Teleurstelling
In de absolute slotseconde, bij de laatste voorzet, ging het alsnog mis voor Heracles. Luuk de Jong schoot raak en zorgde met de 2-1 alsnog voor grote teleurstelling bij Heracles, dat meer had verdiend.

Heracles Almelo – PSV 1-2 (0-1)
Score: 45+1. Bergwijn 0-1, 66. Hardeveld 1-1 (pen.), 90.3. De Jong 1-2.
Heracles Almelo: Castro, Breukers, Wuytens, Pröpper, Hardeveld, Niemeijer (58. Van Ooijen), Jakubiak, Monteiro, Peterson, Vermeij (86. Gladon), Darri.
PSV: Zoet, Arias, Schwaab, Isimat, Brenet, Hendrix, Ramselaar, Mauro (74. Pereiro), Bergwijn (83. Gudmundsson), De Jong, Lozano.
Scheidsrechter: Janssen.
Gele kaart: Lozano, Arias (PSV)
Toeschouwers: 10.500.