Wout Droste (links liggend) werkte de bal na ruim een uur achter Michael Brouwer (1-1).
Volledig scherm
Wout Droste (links liggend) werkte de bal na ruim een uur achter Michael Brouwer (1-1). © BSR Agency

Heracles in play-offs tegen FC Utrecht ondanks verlies bij PSV

EINDHOVEN - Heracles Almelo heeft de reguliere competitie woensdagavond afgesloten met een 3-1 nederlaag bij PSV. De ploeg van trainer Frank Wormuth behield ondanks het verlies de zevende plek op de ranglijst en treft daardoor komende zaterdag en dinsdag in de eerste ronde van de play-offs nummer zes FC Utrecht.

24 seconden

Wormuth had in Eindhoven veel wijzigingen doorgevoerd. Zo maakte Mats Knoester zijn basisdebuut en waren er basisplaatsen voor Joey Konings en Silvester van der Water. Laatstgenoemden zorgden in de eerste minuut voor een razendsnel doelpunt. Heracles nam de aftrap, waarna Van der Water de bal in de loop meegaf op Konings, die de bal vervolgens (binnen 24 seconden) beheerst achter Jeroen Zoet schoot. Het was een bijzondere treffer voor Konings. Hij scoorde tegen de club waar hij vorig seizoen nog onder contract stond.

Eigen doelpunt

Heracles bood in Eindhoven goed tegenstand. Jesper Drost was zelfs nog dichtbij de 0-2. Aan de andere kant stichtte PSV steeds meer gevaar. Drost en doelman Michael Brouwer voorkwamen allereerst nog de gelijkmaker, maar na ruim een half uur lag de bal alsnog in het Almelose doel. Een schot van dichtbij, van Angelino, werd door Wout Droste van richting veranderd: eigen doelpunt.

Snelle 2-1 na rust

Hoewel PSV voor rust nog wel kansen kreeg op 2-1, viel de tweede Eindhovense treffer pas na de pauze. Nick Viergever werkte van dichtbij een hoekschop binnen. Drost stond nog wel bij de tweede paal, maar hij zag de bal naast zich in het doel verdwijnen.

De wedstrijd kabbelde na de 2-1 rustig voort. PSV bleef aandringen, terwijl Heracles loerde op de counter. Mede door goed keeperswerk van Brouwer bleef Heracles tot het eind in de wedstrijd. Pas een minuut voor tijd was het Donyell Malen die voor de beslissing zorgde: 3-1.

Voor PSV zit het seizoen erop. Voor Heracles staan de play-offs nog op het programma. Allereerst zaterdag om 18.30 uur thuis tegen FC Utrecht. Dinsdagavond om 18.30 uur is de return. De winnaar van het tweeluik neemt het een week later op tegen de winnaar van Vitesse - FC Groningen.