Volledig scherm
René Kolmschot is al sinds 1986 bij Heracles. © Emiel Muijderman

Heracles legt assistent-trainers langer vast

ALMELO - Assistent-trainers René Kolmschot en Peter Reekers blijven de komende jaren verbonden aan Heracles. Kolmschot tekende voor drie jaar Reekers voor twee seizoenen.

De twee assistenten worden door Heracles gezien als een rode draad in de organisatie. Kolmschot is al sinds 1986 verbonden aan de club, eerst als speler, daarna als assistent-trainer van heel veel hoofdtrainers. Oud-speler Reekers werd in 2014 aan de technische staf toegevoegd. Hij behaalde vorig jaar zijn diploma ‘coach betaald voetbal’ en hoopt uiteindelijk zelf voor de groep te staan. 

“Het is mooi dat René en Peter langer aan onze club verbonden blijven”, vindt technisch manager Tim Gilissen. “Beiden leveren al jaren een belangrijke bijdrage. René is daarin een echte cultuurbewaker. Als eveneens oud-speler geldt dat natuurlijk ook voor Peter. Met hem hebben we gesproken over zijn ambities. Samen zetten we in op zijn ontwikkeling als trainer, zoals dat ook past binnen onze club.”

  1. Nieuwe Tubantia podcast: ‘Voetbalpraat bij de koffieautomaat’
    podcast

    Nieuwe Tubantia podcast: ‘Voetbal­praat bij de koffieauto­maat’

    ENSCHEDE - Er is geen regio in Nederland waar op één dag meer dan 35.000 mensen naar een wedstrijd in het betaalde voetbal gaan. In Twente is dat wel het geval. FC Twente en Heracles leven, zorgen voor reuring en gespreksstof bij de koffieautomaat. Het is nooit rustig, nooit saai. Fardau en Leon bespreken daarom elke week de avonturen van ‘onze twee clubs’ in een podcast. Het laatste nieuws, de meeste achtergronden. Aflevering 1: