Volledig scherm
Jeremy Cijntje © Heracles Media

Heracles neemt talentvolle Jeremy Cijntje over

ALMELO - Heracles heeft het talent Jeremy Cijntje vastgelegd voor drie jaar met een optie voor nog een seizoen. De buitenspeler (21) komt over van eerstedivisionist FC Dordrecht, waar hij nog een contract voor een seizoen had. 

Cijntje is een speler met potentie, hij is snel en sterk, maar krijgt de tijd om te wennen aan het niveau in de eredivisie. De linksbuiten speelde vorig seizoen 37 duels voor Dordrecht in de eerste divisie, hij wist acht keer te scoren. „Ik wilde graag de stap naar de eredivisie maken”, zei de nieuwe speler maandag. 

Hij is een typische Heracles-aankoop. Een jonge speler uit de eerste divisie, die in Almelo de tijd krijgt om door te groeien. Net als Silvester van der Water en Mo Osman, die er niet meteen stonden, maar nu allebei basisspelers zijn in het team van trainer Frank Wormuth. 

Heracles wilde voor het sluiten van de markt het liefst nog een buitenspeler aantrekken die er meteen kon staan, maar kwam niet tot een overeenstemming. 

  1. Ramt John Stegeman naast lantaarnpaal ook zijn geloofwaardigheid omver?
    PREMIUM

    Ramt John Stegeman naast lantaarn­paal ook zijn geloofwaar­dig­heid omver?

    De trainer die gistermiddag met de billen bloot ging voor zijn spelers en andere collega’s, werd anderhalf uur later nog maar eens met zijn – door de uitgeklapte airbag – blauwe neus op de pijnlijke realiteit gedrukt. Al coachend tijdens de eerste training na zijn dronkemansrit, keek John Stegeman uit op de reclameborden van een grote bierbrouwer die voor een alcoholvrije variant pleit. De vraag die opdoemt, heeft hij naast de verlichtingspaal ook zichzelf en zijn topsportklimaat omver geramd?