Volledig scherm
Zoals vooraf afgesproken speelde Robin Pröpper een klein half uur. © Fardau Wagenaar

Heracles ook te sterk voor Münster: ‘We zijn heel tevreden’

UPDATEBILLERBECK - Heracles Almelo won zaterdag met 3-1 van Preussen Münster. Het was de tweede zege op een Duitse ploeg in twee dagen tijd. Vrijdag boekte de ploeg van trainer Frank Wormuth al een 3-0 overwinning op Viktoria Köln.

Preussen Munster, nummer acht van de derde Bundesliga, is al ver in de voorbereiding. Volgende week begint de competitie al. De supportersgroep van de Duitse ploeg heeft een vriendschapsband met die van Heracles. Dat was te zien aan de bezoekersaantallen: ruim 1.000 supporters uit Duitsland en nog eens 150 uit Nederland.

Volledig scherm
Preussen Münster - Heracles Almelo © Heracles Almelo

Alle goals na rust

Vorig jaar speelden de clubs ook tegen elkaar. Toen eindigde het duel onbeslist (2-2) en stond Heracles na een half uur op een 2-0 achterstand. Deze zaterdag vielen alle goals pas na de rust. Niels Leemhuis rondde al snel na de aftrap een voorzet van Dabney dos Santos af. Daarna bleef Heracles voor gevaar zorgen, maar door een strafschop kwam Preussen Münster binnen het uur weer op gelijke hoogte: 1-1.

1-2 en 1-3

Heracles bleef na de gelijkmaker knap op de been. Het trok de winst zelfs naar zich toe door twee goede goals. Allereerst rondde Dabney dos Santos een volley van Teun Bijleveld af. Daarna scoorde Joey Konings de 1-3, nadat hij eerst meerdere kansen had gemist. Konings kon de bal dertien minuten voor tijd binnenlopen na een goede combinatie van Silvester van der Water en Adrian Szöke. Hoewel Preussen Münster nog kansen kreeg op de 2-3, bleef een tweede Duitse goal uit.

Wormuth tevreden

‘‘Ik ben heel tevreden’’, reageerde Wormuth zaterdag na de 3-1 zege. ‘‘Op dit moment hebben we twee teams op hetzelfde niveau.’’ De coach won de afgelopen dagen twee keer van een ploeg uit zijn vaderland. ‘‘Het is de eerste keer dat we gewonnen hebben van een derde Bundesligaclub en dat twee keer in één weekeinde. Het betekent dat we ons goed ontwikkelen, vooral fysiek’’, aldus de coach.

Preussen Münster - Heracles Almelo 1-3 (0-0).
Score: 46. Leemhuis 0-1, 56. Dadashov 1-1 (pen.), 67. Dos Santos 1-2, 77. Konings 1-3.

Heracles Almelo eerste helft: Blaswich; Bakboord, Pröpper (23. Rossmann), Knoester, Czyborra, Osman, Merkel, Kiomourtzoglou, Mauro, Dessers, Peterson.

Heracles Almelo tweede helft: Blaswich (62. Bucker), Breukers, Rossmann, Van den Buijs, Hardeveld, Leemhuis, Szöke, Bijleveld, Van der Water, Konings, Dos Santos.