Volledig scherm
Mauro Junior in duel met Navarone Foor. © VI Images

Heracles pakt verdienstelijk punt tegen Vitesse

ALMELO – Heracles Almelo heeft zaterdagavond het tweede punt van het seizoen gepakt. In Erve Asito pakte de ploeg een punt tegen Vitesse (1-1). Bryan Linssen zette Vitesse op voorsprong, maar Cyriel Dessers maakte gelijk. 

Heracles en Vitesse maakten er een aantrekkelijke eerste helft van. Het spel golfde op en neer en aan beide kanten was er veel gevaar voor de doelen. Heracles kreeg kansen via Dessers en Merkel, terwijl Vitesse via Matavz gevaarlijk was. Het tweede kwartier van de eerste helft was volledig voor Vitesse. Het was wachten op de openingstreffer van de Arnhemmers, maar Blaswich hield zijn doel goed schoon. Daarna kwam Heracles sterk terug. Joey Konings en Mauro Junior lieten zich vooral goed zien.

Linssen

Na rust zette Heracles het goede spel door. Dat leek al snel de 1-0 op te leveren. Van der Water en Bakboord braken door op rechts, laatstgenoemde gaf voor op Mauro Junior, maar die kreeg de bal voor een leeg doel niet in het net. Een dure misser, want Vitesse kwam niet voor later op voorsprong. Bryan Linssen rondde een voorzet van Max Clark prachtig af. Jay-Roy Grot maakte niet veel later zelfs bijna de 0-2, maar Blaswich redde.

Gelijkmaker

Met de ingevallen Adrian Szöke probeerde Heracles een slotoffensief in te zetten. De ploeg verdiende minimaal een gelijkspel, maar liep tegen hetzelfde probleem aan als in de afgelopen wedstrijd: het scoren. Cyriel Dessers dacht daar echter anders over. Hij maakte tien minuten voor tijd de gelijkmaker. Een verlossende treffer voor de Belg. Hij gaf een licht duwtje aan Danilho Doekhi, Vitesse schreeuwde om de VAR, maar de treffer telde. In de slotfase kregen beide ploegen kansen op de zege, de grootste tot twee maal toe voor Van der Water, maar het bleef terecht bij een gelijkspel.

Heracles – Vitesse 1-1 (0-0).
66. Linssen 0-1, 80. Dessers 1-1.

Heracles: Blaswich, Bakboord, Pröpper (78. Van den Buijs), Knoester, Czyborra, Kiomourtzoglou, Merkel, Konings (74. Szöke), Van der Water, Dessers, Mauro Junior (89. Dos Santos).

Vitesse: Pasveer, Karavaev, Doekhi, Obispo, Clark (90. Lelieveld), Bazoer, Foor, Tannane, Grot (88. Darfalou), Linssen, Matavz (61. Buitink).

Scheidsrechter: Manschot
Geel: Van der Water (Heracles) Tannane, Linssen (Vitesse)