Volledig scherm
Cyriel Dessers: huidig topscorer van de eredivisie. © BSR Agency

Heracles-spits Dessers huidig topscorer eredivisie: ‘Een hele eer’

REACTIEALMELO - Heracles-spits Cyriel Dessers mag zich in elk geval één avond topscorer van de eredivisie noemen. De aanvalsleider maakte zaterdag zijn tiende en elfde doelpunt van het seizoen.

‘‘Dat ik tussen al die Champions League-voetballers sta is voor mij al een hele eer’’, zei de Belg na de 4-0 zege op ADO. De trotse, maar zeer bescheiden Dessers kreeg de lach zaterdagavond niet van zijn gezicht. Eerst bij de camera‘s van de NOS, daarna volgden interviews bij Fox Sports, RTV Oost en Tubantia.

De spits deelde nog eens de complimenten uit aan zijn ploeggenoten. ‘‘We gunnen elkaar de doelpunten, het zit goed. We zijn echt niet afhankelijk van mij, want ook de andere spelers pikken hun doelpunt mee. We hebben wederom laten zien dat we goed voetbal kunnen spelen en als zelfs Merkel al gaat scoren, zegt dat wel iets.’’

Vleminckx

Of hij goede kans maakt op de topscorerstitel dit seizoen? ‘‘Dat wordt heel lastig. Normaal wordt dat een aanvaller van de top 3.’’ In het seizoen 2010/2011 lukte het een andere Belg van een subtopper toch echt. Björn Vleminckx maakte toen 23 doelpunten voor NEC.