Volledig scherm
Frank Wormuth. © BSR Agency

Heracles-trainer na terechte nederlaag: ‘We hadden ook met 5-0 kunnen verliezen’

WAALWIJK - Heracles-trainer Frank Wormuth was nederig na afloop van RKC-Heracles. De 2-0 nederlaag tegen de hekkensluiter noemde hij terecht. “We hadden ook met 5-0 kunnen verliezen.”

Frank Wormuth kon niet veel anders dan zijn collega Fred Grim feliciteren. Zijn ploeg Heracles was geen schim van het team dat het de laatste weken was, had ook de coach gezien. “We hadden grote problemen met RKC”, zei hij. “We hebben wel wat kansen gehad, maar we hadden ook met we met 5-0 kunnen verliezen.” Wormuth complimenteerde RKC, dat in zijn ogen een ‘fantastische wedstrijd’ had gespeeld.

De eerste overwinning in de eredivisie zorgde vanzelfsprekend voor tevredenheid bij de winnende coach, Fred Grim. Hij had afgelopen woensdag al gezien dat er mogelijkheden waren voor RKC tegen Heracles.

Heracles won de knotsgekke bekerwedstrijd van woensdag nog, maar zaterdagavond was RKC de baas. De bezoekers uit Almelo kwamen er niet aan te pas in Waalwijk, werden vooral op het middenveld afgetroefd. Zonder daar al teveel woorden aan te willen wijden, was dat ook waar Grim de mogelijkheden bij Heracles had gezien. 

“Je weet dat het moment (van de eerste drie punten, red.) een keer moet komen”, zei Grim. “Er waren al meer wedstrijden waarin we goed waren. Vandaag wisten dat er mogelijkheden voor ons, de jongens hebben dat waargemaakt. Ze hebben hun eigen lat aangetikt, goed gebruik gemaakt van de ruimte die er lag.” Hij doelde daarbij op het middenveld, waar vele technisch vaardige spelers liepen. “Daar konden we het zoeken, dat is vandaag gelukt.”