Volledig scherm
John Stegeman: ,,Tijd voor een overwinning" © TC Tubantia

Heracles-trainer Stegeman: ‘Geen reden om te gaan wisselen’

ALMELO – Hoewel de verdedigers Mike te Wierik (knie) en Robin Pröpper (enkel) vrijdagmorgen ontbraken op de training lijkt Heracles Almelo zondag (16.45 uur) ongewijzigd te kunnen aantreden in en tegen Heerenveen.

Volgens trainer John Stegeman kunnen Te Wierik en Pröpper waarschijnlijk gewoon spelen en beperkt de ziekenboeg zich tot de langdurig geblesseerden Mark-Jan Fledderus en Ramon Zomer. ,,Er is weinig reden om te wisselen”, aldus Stegeman, die pas zaterdag de definitieve opstelling gaat bepalen.

Lichte klachten
Te Wierik heeft een botkneuzing bij de knie maar voetbalt daar al vier weken mee. Pröpper is door zijn enkel gegaan maar kan spelen.

Luxeprobleem
Het lijkt er dus op dat Heracles gaat aantreden in dezelfde samenstelling waarmee zaterdag een punt werd gepakt bij PSV (1-1). Voor Stegeman dient zich langzaam maar zeker in defensief opzicht een luxeprobleem aan want Wout Droste en ook Robin Gosens zijn terug van blessures. Ook Gosens trainde vrijdagmorgen weer maximaal mee.

Tevreden over defensie
Maar de coach is tevreden over Pröpper en Tim Breukers, die de laatste weken met de vaste krachten Justin Hoogma en Mike te Wierik de defensie hebben gevormd. ,,We hebben weinig weggegeven en weinig goals tegen gekregen.”

'Te weinig gewonnen'
Stegeman hoopt wel dat er op korte termijn weer eens een driepunter kan worden binnengesleept want zijn ploeg won pas een keer in de competitie (thuis tegen Willem II). Die 3-1 zege dateert al weer van zondag 14 augustus. Stegeman: ,,We hebben te weinig gewonnen en moeten qua effectiviteit nog stappen gaan maken.”