Frank Wormuth haalt na een uur spelen topscorer Cyriel Dessers naar de kant.
Volledig scherm
Frank Wormuth haalt na een uur spelen topscorer Cyriel Dessers naar de kant. © ANP Sport

Heracles-trainer Wormuth: ‘Het resultaat was niet belangrijk’

ALMELO - Heracles-Frank Wormuth was zaterdag ondanks de nederlaag tegen Feyenoord een meer dan tevreden trainer. „De ploeg heeft zichzelf teruggevonden”, zei de oefenmeester na de 3-2 nederlaag in eigen huis. 

„Ik moet mijn ploeg een enorm compliment maken voor de manier waarop ze zich tegen Feyenoord hebben gepresenteerd”, aldus Wormuth. „Het klinkt misschien gek, maar het resultaat was vandaag niet belangrijk.  Tegen Feyenoord en Willem II volgende week hoeven wij niet de punten te pakken. Wij hebben het publiek weer het spektakel geboden dat de mensen zo vaak van ons hebben gezien. Feyenoord is normaal gesproken een klasse beter, maar dat was dit keer niet zichtbaar.”

Spelers wakker

„De mensen die ons woensdag tegen Vitesse hebben gezien en vandaag tegen Feyenoord moeten het gevoel hebben gehad dat er elf andere spelers op het veld stonden”, aldus Wormuth. „Normaal gesproken heb je na twee nederlagen achter elkaar weken nodig om er weer bovenop te komen, maar deze ploeg heeft maar drie dagen nodig gehad. De spelers zijn zeer snel weer wakker geworden. En dat vind ik razend knap.”

Wormuth verraste velen door na een uur spelen bij een 3-1 achterstand de topscorer van de eredivisie Cyriel Dessers naar de kant te halen. „Cyriel heeft keihard voor de ploeg gewerkt, maar hij had het lastig en raakte alle ballen kwijt. Wij zeggen altijd dat we een opleidingsclub zijn en dan moet je een speler als Adrian Szöke ook de kans geven om zich te laten zien.”