Volledig scherm
Frank Wormuth (links) coacht tijdens het duel tegen Ajax. Op de achtergrond zijn collega Erik ten Hag. © BSR Agency

Heracles-trainer Wormuth: ‘In de rust was ik boos op mijn spelers’

AMSTERDAM -  Heracles-trainer Frank Wormuth hield dubbele gevoelens over aan de 4-1 nederlaag bij Ajax. „Natuurlijk is Ajax een klasse beter en heeft het betere spelers en het betere van het spel. En uiteraard was de zege verdiend. Maar we hadden Ajax het moeilijker kunnen maken. Ik had er vooraf echt vertrouwen in dat we hier een resultaat hadden kunnen spelen.”

Ondanks de geringe achterstand na 45 minuten  (1-0) was Wormuth in de rust boos op zijn spelers. „We zijn hier in het huis van Johan Cruijff en wat heeft hij ooit gezegd? Zolang je zelf de bal in bezit hebt, kan de tegenstander niet scoren. En dat was juist ons probleem. We waren veel te slordig in de eindpass.”

In het eerste deel van de tweede helft liep Ajax snel uit naar een comfortabele voorsprong. „Toen was het niet meer spannend, al is het wel mooi dat we na Heerenveen de eerste ploeg zijn die in de Arena een goal hebben gemaakt.  Ondanks dat ik vind dat we er meer uit hadden halen, moet ik mijn spelers wel een compliment maken. Het is nou eenmaal ongelooflijk lastig hier om te winnen. Vanaf nu ben ik weer voor Ajax. Ik hoop dat ze woensdag bij Lille een goed resultaat halen.” 

Heracles wacht zaterdag voor eigen publiek ADO Den Haag. ,,Dan is het moeten voor ons, dit was een mag-wedstrijd.”