Frank Wormuth praat na over de wedstrijd tegen Excelsior.
Volledig scherm
Frank Wormuth praat na over de wedstrijd tegen Excelsior. © BSR Agency

Heracles-trainer Wormuth over ontvangen betaalverzoekjes: ‘Het was een metafoor’

ALMELO - Heracles-trainer Frank Wormuth zei na de 5-4 nederlaag tegen Excelsior dat de spelers en ook hijzelf de supporters zouden moeten terugbetalen. Een dag later kijkt hij er toch wat vreemd van op dat de club al wat grappig bedoelde betaalverzoeken heeft ontvangen.  

„Het was een metafoor”, zegt hij. „In de emotie. Ik vond dat we de fans eigentlich sollen (eigenlijk moeten) terugbetalen. Ik ga daar natuurlijk helemaal niet over, de club gaat daar over. Dat gebeurt toch ook niet echt hier in Nederland? Achteraf gezien was het voor de neutrale toeschouwer en voor de fans van Excelsior best een leuke wedstrijd om te zien, met negen goals. Zelf was ik helemaal niet content met ons optreden, met name in de laatste 20 minuten.”

Hij wilde de spelers een dag later eigenlijk integraal naar de wedstrijd  laten kijken. „Maar er stonden twee leiders op in het team, zij zeiden: ‘trainer, we begrijpen wat je ons wilt laten zien, maar we weten wat we fout hebben gedaan. We willen met het oog op de wedstrijd tegen PSV (woensdag) graag een positieve manier vinden om deze wedstrijd te verwerken’. Prima, voor mij is het belangrijk dat ze begrijpen waar het om gaat en dat ze opstaan. Dat hebben ze gedaan.”

Angstig

Wat er mis ging in de slotfase tegen Excelsior? „We dachten ‘yes’, het is 4-2, we staan ruim voor en nu gaan we nog meer goals maken. We kregen ook wat kansen, maar de aanvallers verdedigden niet meer mee. Ze dachten dat het 6-2 kon worden, maar toen vielen de tegengoals, werd de ploeg angstig en lukte het niet meer om vast te houden aan onze structuur.”