Volledig scherm
Frank Wormuth in gesprek met John Stegeman © BSR Agency

Heracles-trainer Wormuth: ‘We waren extreem effectief’

ALMELO – Trainer Frank Wormuth hield een dubbel gevoel over aan de ruime 4-0 zege op PEC Zwolle. Aan de ene kant was hij blij met de ruime uitslag, anderzijds knaagde een ontevreden gevoel aan hem. Heracles had het duel slimmer kunnen spelen, zo oordeelde hij na afloop.

,,Ik heb vooraf tegen mijn ploeg gezegd, dat we alleen een kans maken als we hoog druk zetten op PEC Zwolle. Dat lukte in de eerste helft totaal niet”, zag Wormuth. Daar is geen woord aan gelogen, want Heracles kwam er tot aan de openingstreffer niet aan te pas en moest constant achteruit lopen. ,,We waren aan het zwemmen voor rust. Ik schrok bijna van de 1-0. Die viel totaal uit het niets.”

Gevochten

Wat Wormuth na de theepauze zag, stemde hem veel meer tevreden. ,,Het was vergelijkbaar met wat we in de tweede helft in het uitduel bij Feyenoord zagen. We hebben meer gevochten dan echt gevoetbald, maar we hebben wel met elkaar gewerkt. In de slotfase hebben we nog enkele zeer grote kansen gehad. We zijn dan extreem effectief geweest, maar op dat moment hadden we zelfs nog meer goals kunnen maken, ook al was dat niet terecht geweest.”

Ontwikkeling

Ondanks de overtuigende cijfers, houdt Wormuth een dubbel gevoel over aan het duel. ,,Aan de ene kant ben ik superblij met de 4-0. Aan de andere kant blijft het hangen dat we een wedstrijd als vandaag nog slimmer en koeler naar onze hand kunnen zetten. Het kan minder slordig, maar we zijn nog in ontwikkeling.”