Volledig scherm
Heracles in Billerbeck: verlies in oefenduel © Reinier van Willigen

Heracles verliest met 3-1 van Preussen Munster

BILLERBECK. Heracles Almelo heeft vrijdagmiddag de eerste nederlaag in de voorbereiding geleden. In Billerbeck, waar de ploeg op trainingskamp is, won SC Preussen Munster met 3-1.

Lang was Heracles de betere ploeg. Al na negentien minuten namen de Almeloërs voor 641 toeschouwers verdiend de leiding. Thomas Bruns schoot raak uit een vrije trap. Ook in het vervolg bleef Heracles dominant en kwam het, via een paar goede combinaties, nog gevaarlijk voor het doel. De Duitsers kwamen echter nog voor de rust langszij. Na een overtreding van Bruns in het strafschopgebied, legde Amaury Bisschof vanaf elf meter succesvol aan (1-1). Op slag van rust kwam Preussen vervolgens nog op 2-1 na een scrimmage voor het doel. Jesse Weissenfels leek daarbij buitenspel te staan, maar het doelpunt werd goedgekeurd. Al vroegtijdig in de tweede helft zette Preussen, uit een counter, de marge op twee via Adrinao Grimaldi: 3-1.

Heracles Almelo - Preussen Münster 1-3 (1-2)
Scoreverloop: 20. Bruns 1-0, 31. Bisschof 1-1, 44. Weissenfels 1-2, 55. Grimaldi 1-3.
Heracles Almelo: Castro, Breukers, Te Wierik, Zomer (80. Pröpper), Gosens, Pelupessy (80. Hoogma), Bel Hassani (80. Agbaljan), Bruns (70. Van Ooijen), Navratil (70. Kuwas), Gladon (80. Kada), Darri (70. Van Mieghem).