Heracles verliest oefenduel bij FC Volendam

VOLENDAM – Heracles Almelo heeft zaterdagmiddag een oefenduel bij FC Volendam met 2-1 verloren. Adrian Szöke was trefzeker voor de ploeg van Frank Wormuth.

Volledig scherm
Sylvester van der Water duelleert met Kevin Visser van Volendam TT-2019-012176 © Orange Pictures\Fred Rotgans

Heracles was de betere ploeg in de openingsfase, maar kon dat niet omzetten in grote kansen. Na een kleine twintig minuten spelen dachten de Almeloërs op voorsprong te komen. Navajo Bakboord. Na een mooie pass van Mo Osman speelde hij de bal knap over de Volendamse doelman, maar de treffer werd vanwege buitenspel afgekeurd. Silvester van der Water raakte even later de paal namens Heracles.

Ondanks die kansen was het spel van Heracles niet goed en onzorgvuldig. Wat daarnaast opviel was dat de ploeg van Frank Wormuth met vijf verdedigers speelde. Het Volendam dat tien minuten voor rust op voorsprong kwam. Na goed werk van Derry John Murkin rondde Zakaria El Azzouzi uitstekend af.

Szöke

Heracles speelde in de tweede helft met een compleet nieuw elftal en zag Volendam vlak na rust bijna op 2-0 komen via Jari Vlak. Een minuut later maakte Adrian Szöke heel subtiel met de buitenkant van de voet uit het niets de gelijkmaker. De spits maakte niet veel later zelfs bijna zijn tweede treffer. Heracles bleef kansen krijgen, maar Volendam kreeg ook mogelijkheden op de 2-1. Stephen Sama voorkwam dat invaller Kaars kon scoren.

Verder gebeurde er weinig opzienbarends in de tweede helft. Vervelend voor Heracles: Kristoffer Peterson moest het veld tien minuten voor tijd geblesseerd verlaten. Reuven Niemeijer verving de Zweed. De wedstrijd leek in een gelijkspel te eindigen, maar Kaars sneed vlak voor tijd door de defensie van Heracles en schoof de 2-1 binnen.

FC Volendam – Heracles 2-1 (1-0).
34. El Azzouzi 1-0, 52. Szöke 1-1, 84. Kaars 2-1.

Heracles 1e helft: Brouwer, Bakboord, Rossmann, Pröpper, Czyborra, Van den Buijs, Merkel, Osman, Van der Water, Konings, Dos Santos.

Heracles 2e helft: Bucker, Breukers, Sama, Knoester, Hardeveld, Leemhuis, Kiomourtzoglou, Bijleveld, Mauro Junior, Szöke, Peterson (80. Niemeijer).