Heracles verliest ‘terecht’ strijd om landstitel eDivisie

VideoAMSTERDAM - Almeloër Bryan Hessing heeft woensdag in de studio van FOX Sports naast de landstitel van de eDivisie gegrepen. De Tukker van Heracles Almelo boog in een spannende finale het hoofd voor Dani Visser van De Graafschap.

Een beslissende derde duel moest uiteindelijk uitsluitsel geven. Visser scoorde al snel de winnende goal, waarna de studio ontplofte. Hessing zakte diep weg zijn stoel: de landstitel van de eDivisie was een droom voor hem.

Hessing (28) was met de spelersbus van Heracles - volgepakt met fans - afgereisd naar Amsterdam. “Een jongensdroom”, noemde Hessing dat.

In de eDivisie strijden gamers in een competitie tegen elkaar met het voetbalspel FIFA. Alle clubs uit de eredivisie hebben zo’n e-sporter in dienst.

Temperamentvol

De Tukker had zich geplaatst voor de eindstrijd door de halve seizoenshelft (op de Xbox) te winnen. Toen ging Hessing compleet uit zijn dak. “Hij is nogal temperamentvol”, wist zijn zus.

Op FOX Sports volgde woensdag een maar liefst twee uur durende live-uitzending, gepresenteerd door Jan Joost van Gangelen. In de studio zelf volgden zo’n 100 fans elke stap van de spelers.

De eerste wedstrijd werd gewonnen door Dani Visser met 1-0. Het tweede duel, op de xBox, ging naar Hessing met 3-2. Daardoor moest er een beslissende derde duel aan te pas komen. Het bleek niet genoeg voor Hessing. “Ik ben oud genoeg om het te accepteren. Het is jammer, maar het is niet anders. Hij heeft terecht gewonnen”, zei hij naar afloop.

Bekijk hieronder de reactie na de winnende goal van Visser van De Graafschap:

Volledig scherm
Finale E-divisie © Joost Dijkgraaf