Volledig scherm
. © Timo Oving

Heracles verliest van Duitse derde divisionist

LOTTE - Heracles Almelo heeft de oefenwedstrijd tegen Sportfreunde Lotte, dat uitkomt in de Dritte Liga (derde niveau), met 2-1 verloren. Via Yildrim kwam de thuisploeg op voorsprong. Silvester van der Water maakte gelijk, maar de 2-1 van Noha Plume bezorgde de Duitse club de overwinning.

De eerste kans van de wedstrijd was voor Heracles. Na een aanval opgezet door Lerin Duarte, kwam Kristoffer Peterson tot een schot. De Duitse doelman wist de inzet te keren. Na een blessure bij Maximilian Rossmann speelde Lotte snel verder en wist Aygün Yildirim de score te openen. Bij die ene treffer bleef het voor rust, ondanks dat Heracles meer balbezit en kansen had.

Meteen na rust kreeg Zeki Erkilinc de kans op de gelijkmaker, maar ook in dit geval was het de doelman die een doelpunt voorkwam.Bij een volgende aanval trof Erkilinc de lat. Bij de aanval opgezet door Adrián Dalma was het wel raak. Silvester Van der Water maakte gelijk. Vrijwel meteen daarna kwam Lotte opnieuw op voorsprong, door een doelpunt van Noah Plume.

In de laatste fase werd de wedstrijd gekenmerkt door veel stevige duels. Heracles probeerde nog gelijk te maken en kreeg uit standaardsituaties ook enkele kansen, gescoord werd er niet meer.

Volledig scherm
. © Timo Oving

Sportfreunde Lotte - Heracles Almelo 2-1 (1-0)
Score: 32. Yildirim 1-0, 68. Van der Water 1-1, 70. Plume 2-1
Heracles Almelo eerste helft: Blaswich, Droste, Rossmann (34. Sama), Pröpper, Van Hintum, Niemeijer, Van Nieff, Duarte, Kuwas, Vermeij, Peterson.
Heracles Almelo tweede helft: Brouwer, Breukers, Sama, Van den Buijs, Van de Berg, Osman, Konings, Leemhuis, Van der Water, Dalmau, Erkilinc.