Volledig scherm
PREMIUM
© ANP Pro Shots

Heracles wilde wél aanpassingen in eredivisie doorvoeren

ALMELO - Dat bijna alles in de eredivisie bij het oude blijft, is vooral de schuld van Heracles, zo luidde de algehele opinie na het uitblijven van de revolutie. In Almelo snappen ze niets van die conclusie. „Wij zijn misschien wel het meest veranderingsgezind van alle clubs.”

De algemeen directeur en technisch directeur van Heracles kunnen er met de kop niet bij. Dat de totale eredivisie er niet in is geslaagd enkele grote aanpassingen door te voeren, vinden Rob Toussaint en Mark Jan Fledderus getuigen van een gebrek aan durf en inzicht. „Ik heb me tijdens de bijeenkomst wel afgevraagd: zijn wij nu het slimste of het domste jongetje van de klas?”, aldus TD Fledderus. In het Polman Stadion denken ze het antwoord wel te weten. „Wij voelen ons Don Quichotte”, aldus Toussaint. „Ons voetbal mist een visionair, dat is nu wel duidelijk geworden.”

  1. ‘FC Twente gaat Friday nog hard nodig hebben’
    video

    ‘FC Twente gaat Friday nog hard nodig hebben’

    Heracles en FC Twente kenden een uitstekend weekend. Beide ploegen boekten mooie zeges. Wat opviel in Almelo: alle treffers vielen uit voorzetten vanaf de zijkant, terwijl die volgens velen hopeloos uit de tijd zijn. Twente trekt in de titelrace verder zonder zijn clubtopscorer, Tom Boere, die zijn kaak heeft gebroken. Zijn vervanger Fred Friday werd bij zijn entree door een deel van het publiek uitgefloten. Tot ergernis van Fardau en Leon. „FC Twente gaat Friday nog hard nodig hebben.’’