Volledig scherm
Joey Konings zet Heracles bij deze corner op 1-0. © Fardau Wagenaar

Heracles wint achter gesloten deuren van De Graafschap

ZELHEM - Heracles Almelo heeft vrijdagmiddag met 4-3 gewonnen van De Graafschap. Het oefenduel werd zonder publiek gespeeld op de velden van VV Zelhem. 

Joey Konings zette de Almeloërs na een ruim kwartier spelen op 1-0 uit een corner van Silvester van der Water. Nog geen tien minuten later maakte Van der Water zelf de 2-0 uit een voorzet van Cyriel Dessers. Blaswich hield De Graafschap, dat in de eerste helft twee grote kansen kreeg, van scoren. 

Heracles was buiten die twee momenten om heer en meester voor rust. Toch kwam De Graafschap nog op 2-1 door een treffer van Branco van der Boomen. Vlak voor rust schoot Dessers op knappe wijze twee keer raak, waardoor het bij rust  4-1 stond in het voordeel van Heracles. Goed nieuws was er in die eerste 45 minuten voor Sebastian Jakubiak, die voor het eerst dit seizoen weer minuten maakte nadat hij gekweld werd door een knieblessure.

Tweede helft

De tweede helft was het de beurt aan de reserves. Zo speelde Lucas Schoofs, de middenvelder die in Almelo hoopt op een doorstart van zijn carrière nadat hij langdurig geblesseerd was. Middenvelder Reuven Niemeijer kreeg weer eens minuten, maar dan wel als linksback, omdat Lennart Czyborra met de jonge internationals van Duitsland op pad is en Jeff Hardeveld de eerste helft speelde. 

Heracles had na rust meer de bal, maar creëerde niet veel meer. De Achterhoekers vonden het doel nog wel: Mohamed Hamdaoui maakte er nog 2-4 van. Net voor het einde van de wedstrijd maakte Javier Vet er zelfs nog 3-4 van. 

Heracles, eerste helft: Blaswich, Breukers, Propper, Knoester, Hardeveld, Jakubiak, Merkel, Konings, Van der Water, Dessers en Dos Santos

Heracles, tweede helft: Brouwer, Sama, Van Benthem, Van den Buijs, Niemeijer, Schoofs, Leemhuis, Bijleveld, Cijntje, Szöke, Amissi.