Volledig scherm
Samuel Armenteros is het middelpunt van een Almeloos feestje. Foto: ANP Pro Shots

Heracles wint eindelijk weer eens thuis, ten koste van Go Ahead

ALMELO – Het publiek in het Polman Stadion moest lang wachten, maar Heracles Almelo heeft zaterdagavond eindelijk weer eens een thuiszege geboekt. Eenvoudig ging het niet tegen Go Ahead Eagles, de Almelose ploeg stond halverwege met 1-0 achter, maar in de tweede helft rechtte de ploeg de rug. Samuel Armenteros bracht Heracles met twee treffers naar een 2-1 zege.

Heracles moest het, net als twee weken geleden tegen Vitesse (1-2) , nog stellen zonder Mike te Wierik. De centrumverdediger heeft een kuitbeenblessure. John Stegeman startte daardoor met een ongewijzigde samenstelling.

Go Ahead countert naar 0-1
Hoewel Heracles offensief begon en aandrong op de openingstreffer, kwam Go Ahead geheel in de lijn van de intenties, loerend op de counter, al na zestien minuten op voorsprong. Nadat het veld volledig open lag na een kopbal van Robin Gosens, bracht Norichio Nieveld met een dieptepass Jarchinio Antonia in stelling, die op zijn beurt beheerst binnenschoof (0-1). Heracles drong daarna aan en reeg een fase lang de kansen aaneen. Brahim Darri was daarin de gevaarlijkste man. De linksbuiten haalde twee keer van afstand uit. Eén schot zeilde rakelings over, de ander werd via de hand van doelman Theo Zwarthoed en de lat gekeerd.

Armenteros doorbreekt Deventer muur: 1-1
Nadat Heracles, dat zijn laatste thuiszege boekte op 14 augustus tegen Willem II (3-1) en de daaropvolgende vier duels in het Polman Stadion zegeloos bleef, halverwege met een striemend fluitconcert de kleedkamer opzocht, had de ploeg in de tweede helft de grootste moeite met de verdedigingsmuur van Go Ahead. Heracles moest het hebben van afstandsschoten, maar was daarin zo’n twintig minuten voor tijd fortuinlijk. Een klutsbal van invaller Vincent Vermeij kwam voor de voeten van Samuel Armenteros, wiens schot in de kruising belandde (1-1).

Heracles op 2-1 na panna Armenteros
Met vier voorhoedespelers maakte Heracles vervolgens volop jacht op een overwinning. Een kwartier voor tijd kreeg de ploeg al een ultieme gelegenheid de spanning vroegtijdig te doorbreken. Darri en Vermeij kwamen in een twee op één-situatie, maar Darri liet het na de spits vrij voor Zwarthoed te zetten. Luttele minuten later zorgde Armenteros voor gevaar in de zestien en probeerde Vermeij schade uit te richtten in de scrimmage, maar was Zwarthoed tijdig bij de bal. Drie keer is scheepsrecht, ging zes minuten voor tijd op voor Heracles. Armenteros zocht het avontuur, speelde Xandro Schenk door de benen en zette Heracles op 2-1.

Heracles breekt ook ban in thuisduels
In de slotminuten hield Heracles stand, waardoor de ploeg niet alleen de tweede thuiszege van het seizoen boekte, maar zich met een tiende tussennotering ook wat steviger nestelt in de middenmoot. Waar Heracles twee weken geleden bij Vitesse de zeven wedstrijden durende zegeloosheid al doorbrak, brak het zaterdagavond ook de ban voor eigen publiek.

Heracles Almelo – Go Ahead Eagles 2-1 (0-1)
Score: 17. Antonia 0-1, 68. Armenteros 1-1, 84. Armenteros 2-1.
Heracles Almelo: Castro, Breukers, Pröpper, Hoogma, Gosens, Pelupessy, Bruns (66. Vermeij), Duarte, Kuwas (87. Van Ooijen), Armenteros, Darri (90. Navratil).
Go Ahead Eagles: Zwarthoed, Groenbast, Fischer, Schenk, Achenteh, Nieveld (82. Teijsse), Duits (88. Hendriks), Suk, Antonia (61. De Kogel), Maatsen, Wolters.
Scheidsrechter: Van Boekel.
Gele kaart: Duarte (Heracles Almelo) Duits (Go Ahead Eagles).
Toeschouwers: 11.853.