Volledig scherm
© Lars Smook

Heracles wint van Derde Bundesliga-club Lotte: 2-0

TUBBERGEN - Heracles Almelo heeft dinsdagavond de oefenwedstrijd tegen het Duitse Sportfreunde Lotte met 2-0 gewonnen. Paul Gladon scoorde in de slotfase van de eerste helft, vijf minuten voor tijd zorgde Peter van Ooijen voor de beslissing.

Op het sportcomplex van TVC’28 in Tubbergen waren de beste kansen lange tijd voor Sportfreunde Lotte. De Derde Bundesliga-club, die vorig seizoen vanuit de Regionalliga promoveerde, was zelfs tot drie keer toe dichtbij de openingstreffer. Heracles hield echter stand en werd gaandeweg de eerste helft gevaarlijker. Zo ging een schot van Brandley Kuwas rakelings naast. Op slag van rust sloeg Heracles alsnog toe. Uit een voorzet van Mark-Jan Fledderus mikte Paul Gladon raak (1-0).

Verdubbeling
Qua spelbeeld was de tweede helft lange tijd een kopie van het eerste bedrijf. Lotte drong aan op de gelijlmaker en joeg fel op, maar Heracles voetbalde zich, naarmate de tweede helft vorderde, steeds gemakkelijker onderuit. Vijf minuten voor tijd verdubbelden de Almeloërs de marge. Peter van Ooijen bepaalde de eindstand op 2-0.

Heracles Almelo - Sportfreunde Lotte 2-0 (1-0)
Scoreverloop: 45. Gladon 1-0. 87. Van Ooijen 2-0.

Heracles Almelo: Castro (60. Fij), Breukers (68. Te Wierik), Pröpper, Hoogma, Fledderus, Bruns (46. Bel Hassani), Van Ooijen, Pelupessy (68. Agbaljan), Kuwas (68. Navratil), Gladon (46. Kada), Van Mieghem (68. Darri).

Toeschouwers: 650.
Scheidsrechter: Berben.
Gele kaart: Breukers (Heracles Almelo) Rosinger (Sportfreunde Lotte).