Volledig scherm
Lennart Czyborra. © VI Images

Heracles zeker van play-offs ondanks bizarre nederlaag

ALMELO - Heracles Almelo heeft zich zondag, na een knotsgekke wedstrijd tegen Excelsior (4-5), geplaatst voor de play-offs om Europees voetbal. De Almeloërs hoefden daarvoor niet te winnen, omdat de concurrentie ook punten verspeelde. Heracles gaf in de slotfase een 4-2 voorsprong volledig uit handen.

De eerste helft kende nog weinig hoogtepunten. Heracles kwam al vroeg op achterstand. Elias Már Ómarsason knalde de bal na drie minuten, in een druk zestienmetergebied, tegen het net: 0-1. Het antwoord van Adrián Dalmau volgde na ruim twintig minuten. De Spanjaard draaide om zijn as in de zestien en verschalkte doelman Alessandro Damen: 1-1.

Knullige 1-2

Vlak voor rust schrok het publiek wakker, toen geklungel in de verdediging de 1-2 in leidde. Janis Blaswich pakte de bal in zijn handen na een doelpoging van Excelsior, maar de Duitse keeper wilde de bal vervolgens uitschieten, waarbij hij gehinderd werd door Alexander Merkel. Blaswich liet de bal daardoor los, Merkel raakte hem aan, waarna Elías Már Ómarsson de bal voor zijn voeten kreeg en de bal binnen werkte. Blaswich probeerde de bal nog uit het doel te krijgen, maar zonder succes: 1-2.

Hattrick Dalmau en goal Duarte

Met Lerin Duarte in de ploeg voor Jesper Drost werden de intenties van Heracles na rust een stuk aanvallender. Duarte maakte een sterke invalbeurt. Mede door zijn inbreng bogen de Almeloërs de stand binnen een kwartier na rust om. Adrián Dalmau scoorde na meerdere doelpogingen de 2-2, waarna de Spanjaard ook zijn derde van de middag maakte (3-2). Lerin Duarte knalde vlak daarna zelfs de 4-2 binnen, waarmee de wedstrijd gespeeld leek.

4-5

De 4-3 van Mattheij leek allereerst nog voor de statistieken. Nadat Eckert een minuut voor tijd de 4-4 maakte, was het echter Ómarsson die in blessuretijd zelfs de 4-5 scoorde. Het zorgde ervoor dat Heracles op een fluitconcert werd getrakteerd na de laatste thuiswedstrijd van dit seizoen. De handen gingen even later alsnog op elkaar bij het afscheid nemen van de vertrekkende spelers. Tijdens de ereronde kwam daarnaast het besef dat Heracles het play-off-ticket al binnen heeft.