Volledig scherm
Frank Wormuth © BSR Agency

Heracles zit in het zwaarste schema op weg naar de finale

ALMELO - Het bekertoernooi de makkelijkste weg naar Europa? Onzin, vindt Heracles-trainer Frank Wormuth. „Het is de kortste weg, maar ook de moeilijkste.”

Voor het eerst sinds jaren is de route naar de finale al helemaal uitgestippeld door de KNVB. Bij de loting werd er onlangs al meteen ‘doorgeloot’ tot aan de eindstrijd. Daardoor weet Heracles al dat het bij een overwinning op Vitesse in de volgende ronde waarschijnlijk Ajax tegenkomt. De Amsterdammers spelen donderdag thuis tegen tweededivisionist Spakenburg. In het loodzware schema van Heracles zit ook nog FC Utrecht. 

Wrange nasmaak

Heracles moet woensdag eerst zien af te rekenen met Vitesse. In die wedstrijd hoopt de ploeg de wrange nasmaak van het duel van afgelopen zondag bij Emmen weg te spoelen. „We kunnen het wel gaan hebben over die afgekeurde goal van Dessers, maar dan vergeten we te makkelijk onze slechte eerste helft”, aldus Wormuth.

„We hadden bij rust al met 3 of 4-0 achter kunnen staan. We stonden niet de met de juiste houding en instelling op het veld. Trainers willen altijd alles verklaren en de mensen vragen: hoe kan zoiets gebeuren? Maar we hebben te maken met mensen. Zoiets overkomt elke ploeg in een seizoen. De spelers die bij ons in de rangorde het hoogste staan en in staat zijn de dingen in het veld om te keren, waren dit keer te druk met zichzelf.”