Volledig scherm
Lennart Czyborra laat FC Utrecht-speler Jean-Christophe Bahebeck achter zich. © BSR Agency

Heracles zoekt als opvolger Czyborra ‘weer een projectje’

ALMELO - Jef Hardeveld is woensdagavond  bij Heracles in het bekerduel tegen Vitesse de vervanger van Lennart Czyborra. De laatstgenoemde is bezig met een transfer en staat op het punt een contract te tekenen bij het Italiaanse Atalanta Bergamo.

Volgens trainer Frank Wormuth is Heracles op dit moment al bezig met een vervanger van Czyborra. „En dat wordt geen 35-jarige kant-en-klare-speler die we voor 5 euro gaan ophalen”, zegt hij. „Het wordt weer een project, zoals wij bij Heracles altijd projectjes doen. Wij gaan een speler ophalen die zich bij ons verder gaat ontwikkelen en dan de volgende stap gaat zetten, zoals Lennart dat ook gaat doen.”

Heracles gaat niet meer op zoek naar een nieuwe rechtsback na het wegvallen van de langdurig geblesseerde Bakboord. „We hebben op die plek Lucas Schoofs geprobeerd en hij heeft het in de wedstrijden op het trainingskamp en tegen Heerenveen prima gedaan”, aldus Wormuth. 

Veel basisspelers

Volledig scherm
Jef Hardeveld vervangt Czyborra woensdagavond tegen Vitesse. © BSR AGENCY/SOCRATES

Heracles speelt woendag in de beker met de beoogde basisformatie. „Vitesse is geen Dordrecht”, doelt Wormuth op het vorige bekerduel toen hij meerdere wissels doorvoerde. Meest opvallende basisspeler is Teun Bijleveld. „Hij verdient een kans”, vindt Wormuth. „Aan het begin van het seizoen waren sommige spelers er nog niet klaar voor, maar nu kloppen de jongens serieus op de deur. En dat is mooi.”

Mo Osman, zondag nog reserve tegen Emmen, keert terug in het elftal. Michael Brouwer staat zoals altijd in de beker onder de lat. Dabney Dos Santos is niet fit. Ook Robin Pröpper is nog niet zover dat hij kan aansluiten. „Hij heeft een dikke knie. Het gaat de goede kant met hem op, maar we zijn voorzichtig met hem”, zegt Wormuth. Dario van den Buijs, die tegen Emmen uitviel, kan daarentegen gewoon spelen. Sylvester van der Water is hersteld van zijn ziekte. Hij begint op de bank.