Volledig scherm
PREMIUM
Heracles-middenvelders Mo Osman (links) en Sebastian Jakubiak zijn dikke vrienden en net terug van een blessure. © Emiel Muijderman

Heraclieden Jakubiak en Osman dikke vrienden: ‘Ik gunde hem die blessure echt niet’

ALMELO - Ze zijn dikke vrienden, waren samen geblesseerd en zijn beiden weer hersteld. Nu gaan Sebastian Jakubiak (26) en Mo Osman (25) allebei voor een basisplek op het middenveld van Heracles. Trainer Frank Wormuth had gisteren goed nieuws voor Osman: hij begint vanavond tegen ADO Den Haag.

De gesprekken bij Heracles gaan sinds de komst van de Duitse trainer Frank Wormuth, vorig jaar zomer,  half in het Nederlands, Engels en Duits. Zo kan iedereen elkaar op de club prima verstaan. De vrienden Sebastian Jakubiak en Mo Osman gooien er nog een sausje Koerdisch overheen. Voor Osman niet zo vreemd, hij is een Syrische Koerd en spreekt met zijn ouders de taal. Maar hoe zit dat met de hoogblonde Jakubiak uit de Duitste stad Lübeck? „Ik kom uit een multi-culturele wijk in Lübeck. Daar wonen veel Koerden, Turken, Russen en Polen, zoals ik. Ik ging altijd veel met Koerden om, we hebben dezelfde humor.”