Volledig scherm
PREMIUM
Lennart Czyborra viert de overwinning van Heracles in Groningen. © VI Images

Het eerste doelpunt van Heraclied Lennart Czyborra gaat direct de wereld over

GRONINGEN - ‘Als je niet weet wat je moet doen, schiet dan gewoon op goal.’ Lennart Czyborra deed zaterdag tegen FC Groningen precies wat zijn trainer vooraf had gezegd. Zijn magische schot vanaf 30 meter ging raak. Het leverde Heracles de eerste zege van het seizoen op.

Lennart Czyborra en Silvester van der Water komen als laatste twee de kleedkamer van Heracles binnen. Ze zijn zo lang mogelijk bij de Almelose fans gebleven, om hun heerlijke doelpunten en de eerste drie punter van het seizoen te vieren. Uit tegen FC Groningen lukte het eindelijk: winnen. Als het duo binnenkomt, barst de vreugde los. Het team zingt, het team juicht. Die van Van der Water was heel mooi, maar Czyborra is het stralende middelpunt, zijn goal is er een die de wereld over gaat.

  1. Ramt John Stegeman naast lantaarnpaal ook zijn geloofwaardigheid omver?
    PREMIUM

    Ramt John Stegeman naast lantaarn­paal ook zijn geloofwaar­dig­heid omver?

    De trainer die gistermiddag met de billen bloot ging voor zijn spelers en andere collega’s, werd anderhalf uur later nog maar eens met zijn – door de uitgeklapte airbag – blauwe neus op de pijnlijke realiteit gedrukt. Al coachend tijdens de eerste training na zijn dronkemansrit, keek John Stegeman uit op de reclameborden van een grote bierbrouwer die voor een alcoholvrije variant pleit. De vraag die opdoemt, heeft hij naast de verlichtingspaal ook zichzelf en zijn topsportklimaat omver geramd?