Volledig scherm
Reuven Niemeijer speelt de rest van het seizoen voor FC Emmen. © Carlo ter Ellen DTCT

Het is definitief: Niemeijer verkast naar FC Emmen

ALMELO - Het is rond: Reuven Niemeijer (23) speelt de rest van het seizoen op huurbasis bij promovendus FC Emmen. De middenvelder had bij Heracles weinig zicht op speelminuten en wilde graag naar een andere club.

Het was al een paar uur rond, maar FC Emmen wilde pas na het duel tegen De Graafschap officieel met het nieuws naar buiten komen. Een vrijwel onmogelijke opgave op de laatste dag van de transferdeadline. Helemaal omdat Heracles de nieuwe elftalfoto had gepland en Niemeijer ontbrak. 

Niet verkopen

Voor de middenvelder uit Hengelo betekent zijn overgang naar FC Emmen dat hij weer grote kansen heeft op speeltijd, dat had hij bij Heracles niet. Hij kwam (nog) niet voor in de plannen van trainer Frank Wormuth  en zag zijn kansen op minuten nog meer slinken nadat middenvelder Jesper Drost afgelopen donderdag voor twee jaar tekende. Heracles besloot mee te werken aan een overgang, maar wil de Tukker niet verkopen.

Niemeijer kwam in 2016 over van de amateurs van Quick en ontwikkelde zich razendsnel. Hij scoorde sinds zijn komst elf keer voor de ploeg uit Almelo.