Volledig scherm
Kristoffer Peterson (links) krijgt zijn gewenste transfer. © VI Images

Het is rond: Heracles-aanvaller Peterson vertrekt naar Swansea

ALMELO - Het is definitief: Kristoffer Peterson (24) vertrekt voor drie jaar naar Swansea. De aanvaller reisde woensdag af naar Wales, slaagde voor de medische test en zette zijn handtekening.

Voor Peterson komt een grote wens uit. De speler wilde graag een nieuwe stap maken en aasde al voor de derde transferperiode op rij op een transfer. Heracles werkte mee en gaf hem alle ruimte om in gesprek te gaan met Swansea, de club uit Wales.

Nationale ploeg

De Zweedse aanvaller kwam in 2017 over van FC Utrecht, waar hij geen vaste basisspeler was. In Almelo voelde hij zich beter, werd een vaste kracht en raakte begin vorig seizoen in topvorm. Hij verdiende er een plek in de nationale selectie van Zweden mee. Daarna kwam de dip, die aanhield tot het einde van het seizoen. 

Knie

Deze voorbereiding speelde en trainde hij amper, wegens knieklachten. Het leverde hem geen problemen op bij de medische keuring in Wales. Zijn nieuwe club speelt in de Championship, het tweede niveau in Engeland. Peterson woonde al eerder in Groot-Brittannië. Hij speelde vanaf 2011 in de jeugd van Liverpool, daar vertrok hij pas in 2014.