Volledig scherm
© Emiel Muijderman

Hoogma genoemd als technisch directeur HSV

ALMELO - Nico-Jan Hoogma is in beeld om de nieuwe technisch directeur van Hamburger SV te worden. De Duitse club, die sportief in zwaar weer verkeert, gaat volgens Bild binnenkort contact opnemen met de huidige directeur van Heracles Almelo.

Hoogma heeft een rijk verleden bij HSV. Hij speelde er van 1998 tot 2004 en droeg drie jaar lang de aanvoerdersband. Hij is nog steeds regelmatig in de stad te vinden om wedstrijden en vrienden te bezoeken.

Terugkeer
Of Hoogma oren heeft naar een terugkeer naar zijn oude club, wil hij nog niet zeggen. ,,Er is momenteel niets om open voor te staan. Ik heb altijd gezegd dat ik een fantastische periode bij die club heb gehad, maar alles wat ik nu weet heb ik van Duitse journalisten. Uit de officiële kanalen heb ik nog niets gehoord", vertelt hij aan Voetbal International.

Weggestuurd
HSV is op zoek naar een nieuwe technisch directeur na het vertrek van Peter Knäbel afgelopen zomer. De bij Schalke 04 weggestuurde Horst Heldt zou een andere kandidaat zijn voor de functie. De nieuwe technische man komt voor een lastige opgave te staan. HSV wist dit seizoen nog geen geen wedstrijd te winnen en is met slechts twee punten hekkensluiter.