Volledig scherm
© Emiel Muijderman

In beeld | Weerzien met een lach tijdens eerste training Heracles

ALMELO - Het weerzien bij Heracles Almelo was er woensdagmiddag een met een lach, van vreugde en vol verwachting: Europa is in aantocht.

Europa, het woord valt geregeld op deze eerste dag van het nieuwe seizoen. Het bereiken daarvan heeft veel teweeg gebracht, in Almelo en ook op de spelersmarkt is er wat veranderd. „We zijn interessanter geworden”, zegt Hoogma. „Dat komt door het nieuwe stadion, onze zesde plek en ook omdat jonge spelers hier sprongen voorwaarts kunnen maken. Maar tuurlijk, Europees voetbal heeft ook wat magisch.”

Bijzonder
Hoeveel telefoontjes, brieven, apps, mailtjes, kaarten en sms-jes voorzitter Jan Smit heeft gehad? „Ontzettend veel. Ook van mensen die ik jaren niet gesproken had.” Hij geniet, van de eerste training en van de kleine 500 toeschouwers op de tribune die uitgelaten reageren op de selectie. „Het is bijzonder om dit mee te mogen maken, het is voor het eerst in 113 jaar dat we dit hebben bereikt. Dat hebben we gedaan door onszelf te blijven en stap voor stap te groeien”, zegt Smit.Inmiddels zijn er al bijna 6600 seizoenskaarten verkocht, laat hij weten. ,,Aan het einde van het vorige seizoen hadden we er 6300.''

Hendrie Krüzen
Ook Hendrie Krüzen is blij voor zijn oude ploeg. Hij begint maandag als assistent-trainer bij Ajax, maar laat de eerste training van Heracles niet aan zich voorbij gaan.