Volledig scherm
© Lars Smook

In de rij voor kaartjes naar Arouca

ALMELO - Het was druk vrijdagmiddag in de fanshop van het Polman Stadion. Om 14:00 uur gingen de kassa's open voor de kaartverkoop van de Europese uitwedstrijd tegen FC Arouca. Aan het einde van de middag waren al ruim 600 tickets verkocht.

De rijen in de FanServiceShop werden al ruim voor aanvang van 14:00 uur gevormd. Ook online was de drukte enorm. De fans kunnen op eigen gelegenheid reizen naar Portugal maar er wordt ook een busreis georganiseerd. Dat werd vrijdag zeker, nadat zich het minimale aantal van 40 reizigers hadden opgegeven voor de trip per touringcar.

Uitwedstrijd
Er zijn nog kaarten beschikbaar voor de eerste uitwedstrijd van Heracles op Europees niveau. Ook voor de busreis kan men zich nog aanmelden. Dat vraagt overigens wel het nodige uithoudingsvermogen. Het vertrek is woensdagochtend (3 augustus) vanuit Almelo, de terugreis begint direct na de wedstrijd van donderdagavond. Voor de supporters die zelf een reis hebben geboekt naar het nabijgelegen Porto heeft Heracles een bus geboekt die hen op de wedstrijddag naar Arouca brengt. Dat stadje ligt 60 kilometer van Porto vandaan.

Heracles speelt donderdag om 18.45 uur de thuiswedstrijd in het eigen Polman Stadion. Voor deze wedstrijd zijn ook nog kaarten te koop.
Er gelden donderdag speciale Europese regels in het Almelose stadion.

Staanvak
Er wordt uitsluitend alcoholvrij bier verkocht. Na afloop mag de traditie dat kinderen een balletje gaan trappen op het veld niet worden gevolgd. Dat is volgens de UEFA ten strengste verboden. Ook het staanvak is weggehaald.

Heracles speelt zaterdagmiddag om 14.30 uur op het terrein van DOS'37 in Vriezenveen een oefenduel tegen de Spaanse club Cordoba CF. Zondag is de open dag. Van 12:00 uur tot 17:00 uur staan de poorten van het stadion open.