Volledig scherm
Mark-Jan Fledderus met naast hem Janis Blaswich, de nieuwe doelman van Heracles Almelo. © Heracles Almelo

Janis Blaswich nieuwe doelman Heracles Almelo

ALMELO – Janis Blaswich (27) is met ingang van komend seizoen definitief de nieuwe doelman van Heracles Almelo. De Duitser heeft met zijn club Borussia Mönchengladbach de laatste details met Heracles afgerond en tekent voor drie jaar met een optie voor nog een seizoen.

Blaswich, die vorige week maandag met succes de medische keuring doorstond in Almelo, wordt bij Heracles de vervanger van Bram Castro, die deze zomer naar KV Mechelen vertrekt. Het wachten was op het akkoord van Borussia Mönchengladbach, maar nu ook die club de laatste plooien heeft gladgestreken is de transfer definitief.

Eerste doelman

De 1.93-meter lange keeper wordt gehaald als eerste doelman, maar zal de strijd aangaan met de andere keepers bij Heracles. Michael Brouwer (25) blijft voorlopig eerste reservekeeper, hij passeerde twee maanden geleden Harm Zeinstra als tweede doelman. 

Onderscheiden

Blaswich kijkt uit naar zijn Almelose avontuur. ,,Ik heb nog nooit in de hoogste divisie van een land gespeeld. De competitie is offensief, als keeper heb je meer te doen en kun je je onderscheiden. Dat spreekt me aan.’’

Eerste aanwinst

Het afgelopen seizoen speelde Blaswich op huurbasis voor Hansa Rostock (3. Bundesliga) een uitstekend seizoen. In 34 wedstrijden hield hij 16 wedstrijden de nul. Het jaar ervoor werd hij verhuurd aan Dynamo Dresden, waar hij ook vrijwel alles speelde. De doelman heeft geen uitzicht op een basisplek bij Borussia Mönchengladbach, waar hij onder contract staat. De Duitser is voor Heracles de eerste aanwinst voor aankomend seizoen.