Volledig scherm
Tim Breukers in actie. © Harry Broeze

Knoester schiet Heracles naar oefenzege in Oberhausen

OBERHAUSEN - Heracles Almelo heeft woensdagavond voor de derde keer in één week tijd gewonnen van een Duitse ploeg. De formatie van trainer Frank Wormuth speelde bij Rot Weiss Oberhausen een moeizame wedstrijd, maar na ruim een uur maakte Mats Knoester alsnog de winnende treffer: 0-1.

Het oefenduel vond plaats in het stadion van Oberhausen, Stadion Niederrhein, waar 443 toeschouwers plaatsnamen. Oberhausen was vorig seizoen de nummer twee in de Regionalliga West, het vierde niveau van Duitsland. De ploeg eindigde net onder Viktoria Köln, de club waar Heracles vorige week nog met ruime cijfers van won (3-0).

Lastiger

Tegen Oberhausen hadden de Almeloërs het een stuk lastiger. De thuisploeg kreeg een aantal goede kansen. Al in de eerste minuut voorkwam Tim Breukers met een sliding een doelpunt door een bal van de lijn te halen. Heracles zorgde daarentegen voor weinig gevaar. Mauro was het gevaarlijkst met een schot van afstand tegen de lat.

Speeltijd

Na een half uur ging Robin Pröpper naar de kant, hij krijgt steeds meer speeltijd van Wormuth. Overigens bracht Wormuth de spelers die tegen Excelsior 75 minuten speelden, pas een kwartier voor tijd. De andere elf, die tegen Excelsior een kwartier speelden, begonnen aan de aftrap.

Bucker

Heracles scoorde uiteindelijk de winnende uit een standaardsituatie. Mats Knoester schoot raak na een afgeslagen corner van Mauro. Na de 0-1 kreeg Oberhausen kansen op de 1-1, maar door goed keeperswerk van Koen Bucker bleef de Almelose zege overeind.

Heracles Almelo - Rot Weiss Oberhausen 0-1 (0-0).
Score: 62. Knoester 0-1.

Heracles Almelo: Brouwer (74. Bucker), Breukers (74. Bakboord), Pröpper (31. Sama), Knoester (74. Van den Buijs), Hardeveld (74. Czyborra), Jakubiak (61. Leemhuis), Kiomourtzoglou (74. Merkel), Konings (74. Bijleveld), Mauro Junior (74. Van der Water), Szöke (74. Dessers), Niemeijer (74. Dos Santos).