Volledig scherm
Lerin Duarte. © VI Images

Lerin Duarte vervolgt zijn carrière in Griekenland

ALMELO - Lerin Duarte vervolgt zijn carrière bij Aris Saloniki in Griekenland. De 28-jarige middenvelder maakte onlangs al bekend dat hij zijn contract bij Heracles niet wilde verlengen. Heracles was graag met Duarte doorgegaan, maar de speler heeft er voor gekozen om na de zomer aan de slag te gaan bij de nummer vijf van Griekenland.

Duarte speelde twee periodes voor Heracles. In 2011 kwam hij over van Sparta, de club waar hij werd opgeleid. Duarte begon sterk bij Heracles en maakte na twee seizoen de overstap naar Ajax. Die transfer was niet succesvol voor de linkspoot. Na verhuurperiodes bij Heerenveen en NAC keerde Duarte in het seizoen 2016-2017 terug in Almelo. Hij speelde afgelopen seizoen 29 keer voor Heracles. In totaal droeg hij 143 keer het shirt van Heracles. Duarte maakte negentien goals voor de Almeloërs.

Aanbieding

Technisch manager Tim Gilissen laat op de site van Heracles weten het jammer te vinden dat Duarte vertrekt: “We hadden Lerin graag langer voor Heracles willen behouden. Hij is in vijf seizoenen, over twee periodes, een belangrijke waarde gebleken en afgelopen seizoen wist hij zijn rendement te verbeteren. Wij hebben namens Heracles Almelo een goede aanbieding gedaan, maar de ambitie van Lerin om een keer in het buitenland te spelen heeft hem doen besluiten ons te verlaten.”