Volledig scherm
PREMIUM
Vincent Vermeij baalt na een gemiste kans. © ANP Pro Shots

Ligt het uitsyndroom van Heracles aan het eigen kunstgras?

UTRECHT - Heracles verloor zondag opnieuw een uitwedstrijd, dit keer van FC Utrecht (3-1). Ook vorig jaar had de ploeg last van een uitsyndroom. Ligt het dan toch aan het kunstgras in het Polman Stadion?

Nee, vindt Bart van Hintum, het ligt niet aan het kunstgras dat Heracles zondag voor de vijfde keer uit niet wist te winnen “Het veld was vandaag nat en glad, dat vind ik juist heerlijk.” Het heeft er wel wat mee te maken, zegt aanvaller Kristoffer Peterson, die tegen zijn oude club de aanvoerdersband droeg. “Het is geen excuus en we verliezen ook door andere dingen, maar het speelt mee.” Trainer Frank Wormuth begint langzaam te twijfelen: “In het begin dacht ik dat het er niets mee te maken had, nu zeg ik soms toch ja.”

  1. ‘FC Twente gaat Friday nog hard nodig hebben’
    video

    ‘FC Twente gaat Friday nog hard nodig hebben’

    Heracles en FC Twente kenden een uitstekend weekend. Beide ploegen boekten mooie zeges. Wat opviel in Almelo: alle treffers vielen uit voorzetten vanaf de zijkant, terwijl die volgens velen hopeloos uit de tijd zijn. Twente trekt in de titelrace verder zonder zijn clubtopscorer, Tom Boere, die zijn kaak heeft gebroken. Zijn vervanger Fred Friday werd bij zijn entree door een deel van het publiek uitgefloten. Tot ergernis van Fardau en Leon. „FC Twente gaat Friday nog hard nodig hebben.’’