Volledig scherm
Lucas Schoofs (midden) trainde al mee bij Heracles om zijn fitheid te testen. © Heracles

Lucas Schoofs (22) doorstaat fitheidstest en tekent bij Heracles

ALMELO -  Vorige week trainde Lucas Schoofs (22) al twee keer mee met Heracles om te kijken of hij fit genoeg is om aan te sluiten. Het antwoord is: ja. De middenvelder tekent een prestatiecontract voor een jaar in Almelo, met een optie voor nog een seizoen.

Schoofs wordt in eerste instantie gehaald voor de breedte. De verdedigende middenvelder heeft al een behoorlijke tijd geen wedstrijd meer gespeeld. Hij maakte in januari 2018 als huurling voor twee jaar de overstap van AA Gent naar NAC Breda, kreeg meteen een basisplek, maar scheurde een maand later zijn enkelbanden.

Talent

De revalidatie duurde lang, de speler hoopte het jaar er na in het wintertrainingskamp weer aan te kunnen haken, maar raakte opnieuw geblesseerd. Heracles nodigde hem vorige week uit om mee trainen om zijn fitheid te testen. Daar blijkt niks mis mee te zijn. Schoofs speelde eerder bij Lommel United en vertrok in augustus 2015 naar KAA Gent.

Volgens Tim Gilissen, technisch manager van Heracles, was Schoofs een groot talent in België. „Door een blessure heeft hij dat het laatste jaar niet kunnen laten zien.” In Almelo krijgt hij de kans zich te bewijzen, vandaar ook dat hij een  prestatiecontract krijgt. „Hij is fit en gretig en klaar om zijn carrière een nieuw leven in te blazen.”