Volledig scherm
Vincent Vermeij gaat met een lekker gevoel naar Rosenmontag. © ANP Pro Shots

Matchwinner Vermeij met lekker gevoel carnaval in: 'Drankje smaakt zo beter'

ALMELO - Hij kan met een lekker gevoel het feestgedruis van het carnaval in. Vincent Vermeij schoot Heracles zaterdagavond, tegen Willem II, naar de eerste zege van het jaar (1-0) en verschafte zijn ploeg zo weer wat rust op de ranglijst. “Ja, daar smaakt dat drankje maandag een stuk beter”, knikte de lange aanvaller lachend.

De drie punten. Ze waren ‘meer dan welkom’, beaamde Vermeij na afloop. Woensdag leed de ploeg een 6-1 nederlaag bij NAC en voorafgaand aan de wedstrijd tegen Willem II was het puzzelen in de verdediging. Maar wat volgde, was eindelijk weer eens een overwinning. De eerste van 2018.

Quote

Hoe maakte niet uit, deze moesten we winnen

Vincent Vermeij

Dankzij Vermeij, die op slag van rust als een duveltje uit een doosje opdook voor het doel, na een afgemeten pass van Brandley Kuwas. Daardoor sloeg de ploeg weer een gaatje met de gevarenzone. "Dat is lekker. Je zou maar gelijk gespeeld of verloren hebben nu.. Dan hadden we het onszelf moeilijk gemaakt", blikte Vermeij nog maar eens terug. "Toen we aan de reeks tegen ADO, NAC en Willem II begonnen, doel je eigenlijk op zes tot negen punten. Wat dat betreft is vier punten het minimale. Zo eerlijk moet je ook zijn."

Daarom was het mouwen opstropen, tegen Willem II. Knokken tot het einde.  "Hoe, maakte niet uit. Maar deze moesten we winnen. We hebben ook gevochten tot het einde." 

Carnaval
En dan ga je de komende dagen toch met een wat lekkerder gevoel de carnaval in, als speler van Heracles. Ieder jaar zijn de Almeloërs met een afvaardiging in Oldenzaal te vinden, tijdens Rosenmontag. Ook nu. Voor Vermeij begint het feest der zotten zondag al. "In Doetinchem, bij m'n schoonfamilie", zegt hij. "Daar leeft het ook enorm. En dan maandag m'n debuut in Oldenzaal. Gelukkig met een overwinning in de zak. Anders sta je daar toch wat anders.." Hoe hij gaat? "In een cowboypakje."