Materiaalman Martin van Heracles geniet van zijn werk op trainingskamp: ‘Ik ben 24 uur blij’

VideoCADIZ/ALMELO - De gelukkigste man van Heracles is hoe dan ook Martin Dalhoeven (56). De materiaalman vindt zijn vak het mooiste van de wereld. „Ik zeg altijd: mijn vrouw en kinderen komen eerst, daarna Heracles.”

Volledig scherm
Materiaalman Martin Dalhoeven (recht) heeft het leukste werk van de wereld, vindt hij. © Orangepictures

Hij komt al sinds 1974 bij de club, oude rot Arend Steunenberg was nog speler. Oud-voorzitter Marinus Hannink is zijn oom, de zus van zijn moeder. Dalhoeven is een echte Almelose jongen, verkikkerd op de club uit zijn stad. Hij verkocht als kleine jongen kerstbomen en ijstaarten om geld in te zamelen voor Heracles. „Het ging financieel niet zo goed destijds.” Met zijn zaak Houtland, nu Hubo, had de Almeloër de eerste fanshop van de club buiten het stadion.

Anderhalf jaar geleden kreeg hij zijn droombaan: hij kon materiaalman worden van Heracles, omdat zijn voorgang Arnold Meijer er mee stopte. Dalhoeven ging al jaren met Meijer mee naar uitwedstrijden om te helpen. „Het is mijn passie, mijn lust en mijn leven, mijn droom. Wat is er nou mooier dan dit? Ik ben 24 uur blij”, zegt hij in het spelershotel in Cadiz. De man wordt nooit moe, blijft gaan om anderen te helpen. Bij Heracles vragen ze zich soms af of er een batterij in zijn rug zit. 

‘Lijkt wel vakantie’

Het shirt met nummer 14 is van Mo Osman. Het broekje met nummer 2 van Tim Breukers. Dalhoeven legt in Cadiz elke avond tegen elf uur de stapeltjes kleren van de spelers klaar. De was hoeft hij niet te doen in Spanje. Met een knipoog: „Het lijkt wel of ik vakantie heb.” Alles komt in een grote bak binnen, hij zoekt sok bij eigenaar. Als de spelers op hun fiets arriveren bij het trainingsveld in Cadiz, staat alles al klaar op het veld. De spelers lopen met hem weg, de staf ook. 

Spelers kunnen hem ook altijd bellen. Dalhoeven haalt fluitend vergeten sleutels op, hij haalt huizen leeg van jongens die vertrekken en rijdt Mauro Junior zonder te morren van en naar het vliegveld. „Ik doe alles voor die jongens, ze kunnen me altijd bellen. Ze voelen een beetje als mijn kinderen. Ik krijg er veel voor terug, een soort van liefde. Zo voelt dat ook echt.” 

Volledig scherm
Spelers van Heracles kunnen materiaalman Martin Dalhoeven altijd bellen. © Orangepictures