Volledig scherm
Mauro Júnior in actie in de oefenwedstrijd tegen Viktoria Köln. © Fardau Wagenaar

Mauro Júnior laat zich zien bij ruime zege Heracles Almelo

BILLERBECK - Mauro Júnior kan met een goed gevoel terugkijken op zijn debuut voor Heracles Almelo. De huurling van PSV had in de oefenwedstrijd tegen Viktoria Köln een belangrijk aandeel in de 3-0 zege.

Mauro kwam tegen de derde Bundesligaclub na de pauze in het veld. Heracles stond toen al op een 1-0 voorsprong door een doelpunt van een andere debutant: Cyriel Dessers. De spits schoof de bal al na acht minuten, na goed druk zetten, onder de doelman van Viktoria Köln door. Heracles voetbalde veel gemakkelijker en zag voor rust nog een strafschop aan zich voorbij gaan. De scheidsrechter gaf vlak voor de pauze geen penalty, nadat Mo Osman onderuit werd gehaald. Een opvallende naam in de eerste helft was overigens Robin Pröpper. Hij maakte zijn rentree bij Heracles. Het waren zijn eerste speelminuten, sinds hij in september tegen Heerenveen een kruisbandblessure had opgelopen.

Volledig scherm
Robin Pröpper krijgt een knuffel van trainer Frank Wormuth na zijn rentree. © Fardau Wagenaar

Schitterende 2-0 en 3-0

In de tweede helft zorgde Heracles met twee schitterende goals voor een mooie zege. Bij de 0-2, na een uur spelen, zorgden Jakubiak en Mauro na een mooie aanval dat Teun Bijleveld kon afwerken. De derde Almelose treffer was nog mooier. Mauro vloog daarbij tussen de Duitse verdedigers door en gaf de bal aan Kristoffer Peterson mee. Die kapte af en schoot fraai in de bovenhoek.

Viktoria Köln - Heracles Almelo 0-3 (0-1).
Score: 9. Dessers 0-1, 60. Bijleveld 0-2, 70. Peterson 0-3.

Heracles Almelo eerste helft: Brouwer; Bakboord, Pröpper (26. Sama), Van den Buijs, Czyborra, Osman, Merkel, Dos Santos, Van der Water, Dessers, Konings.

Heracles Almelo tweede helft: Brouwer (62. Bucker); Breukers, Rossmann, Knoester, Hardeveld, Bijleveld, Jakubiak, Kiomourtzoglou, Mauro Junior, Szöke, Peterson.