Volledig scherm
Dalmau in duel met Rico Strieder. © BSR Agency

Merkel en Dalmau balen van rol als pechvogel bij Heracles

ALMELO - Heracles Almelo verloor zaterdagavond met 2-0 van FC Utrecht en de kans op Europees voetbal lijkt daarom verkeken. De nederlaag was onnodig, want Heracles had de betere kansen, maar liep in de val van FC Utrecht. De ploeg van trainer Dick Advocaat zakte diep in en loerde op mogelijkheden. Pechvogels Adrian Dalmau en Alexander Merkel baalden na afloop flink.

Merkel veroorzaakte namelijk tien minuten voor rust de strafschop, van waaruit Utrecht op voorsprong kwam. ,,Het was mijn fout, want ik veroorzaak de penalty. Ik heb het team mijn excuses aangeboden, maar na het zien van de beelden vind ik het nog steeds geen strafschop", is de Kazach stellig. ,,Ik haal mijn voet weg voordat Bazoer kapt. Als je hier een strafschop voor geeft, dan kun je er honderd per wedstrijd geven.”

Kansenregen

Ook Dalmau had het geluk niet aan zijn zijde. De Spanjaard speelde sterk, won veel duels en kwam telkens in kansrijke positie. Die kansen gingen er echter allemaal niet in. ,,De bal wilde er gewoon niet in. Het was pech. Tijdens dit seizoen gingen deze ballen er allemaal in, maar het mocht niet zo zijn. Frustrerend dat dat gebeurt in zo'n belangrijke wedstrijd", aldus de zichtbaar teleurgestelde Dalmau.

Rebound

De grootste kans kreeg hij uit een rebound van een schot van Mo Osman. ,,Maar de bal kwam te hoog voor mij. Ik kon hem niet meer genoeg naar beneden krijgen. Enorm balen, maar ik heb nog vertrouwen in dinsdag. We hebben vandaag laten zien wat we kunnen. Als we beter met de kansen omgaan, dan moet het nog kunnen.”

  1. Showtime: de derby tussen FC Twente en Heracles Almelo is terug!
    PREMIUM
    VOORBESCHOUWING

    Showtime: de derby tussen FC Twente en Heracles Almelo is terug!

    ENSCHEDE/ALMELO - Na een jaar afwezigheid is de derby tussen FC Twente en Heracles Almelo weer terug. De Enschedeërs zijn het seizoen uitstekend begonnen en kunnen bij een overwinning zelfs de koppositie in de Eredivisie pakken. Heracles Almelo had een stroeve start, maar wist de laatste twee wedstrijden winnend af te sluiten. Beide clubs verkeren dus in vorm. Wie gaat er vanavond met de overwinning vandoor?