Volledig scherm
Fans stapten uit en wilden niet verder © Linda Hilberink

OAD heeft begrip voor angst in bus, maar 'er is niks gebeurd'

AROUCA/ENSCHEDE - Frans Schuitemaker, directeur OAD Bus B.V, betreurt de berichtgeving over de busrit met Heracles-supporters naar Arouca. “Er is eigenlijk niks gebeurd”, relativeert Schuitemaker. “Onze chauffeurs zeiden dat de route verantwoord was, maar er zijn toch mensen de dubbeldekker uitgestapt.”

'Rustig gebleven'
Was de route echt veilig? Er volgt een volmondig ‘ja’. “We wisten dat Arouca in ‘the middle of nowhere’ ligt en hebben de route zorgvuldig gepland. We kennen onze verantwoordelijkheid, maar de wegen daar zijn gewoon anders dan bijvoorbeeld in Oostenrijk of Zwitserland.”

Ook waren er volgens de directeur drie navigatiesystemen aanwezig die alle drie de gereden route adviseerden voor vrachtwagens en bussen. “Onze jongens zijn rustig gebleven en hebben verantwoord gehandeld.”

Andere route
Na alle consternatie kiest OAD er wel voor om de terugweg een andere route te rijden. Dit keer op advies van de lokale bevolking. “Het is een omweg, maar de wegen zouden er wel wat breder zijn. Arouca is een gehucht en ligt nu eenmaal midden in de bergen.”