Volledig scherm
© Familie Weghorst

Officieel: Weghorst heeft zijn handtekening gezet

ALMELO - Wout Weghorst is officieel speler van AZ. Woensdag onderging hij de medische keuring, zette zijn handtekening onder een contract voor vier jaar met een optie voor nog een seizoen en donderdag traint hij voor het eerst mee. „AZ heeft me vanaf het eerste moment een goed gevoel gegeven. Dat is voor mij het belangrijkste, ik ben een gevoelsmens. Ik kon naar Engeland en ook Groningen had belangstelling, maar toen AZ kwam, wilde ik maar een ding: AZ.”

Met zijn nieuwe club gaat Weghorst Europa in, zoals hij met Heracles ook Europa was in gegaan. Het grote verschil is dat het bij in Alkmaar normaal is. „Voor mij behoort AZ tot de top van Nederland, naast de traditionele top drie. Dat ik daar deel van uit mag maken, vind ik bijzonder.'' Janssen
Weghorst komt, terwijl bij AZ het wachten is op het vertrek van de gevierde spits Vincent Janssen. Zie die maar eens te doen vergeten. „Het zal lastig zijn om hem te evenaren, ik ben een ander type. Ik hoop dat ik net zo belangrijk kan zijn, maar wil mezelf niet te veel druk op leggen. Dit is een andere, nieuwe situatie. Ik wil vooral laten zien wie Wout Weghorst is.”

Lees morgen in Tubantia onder meer over de bijzondere band tussen Weghorst en zijn voormalige trainer John Stegeman

Volledig scherm
© Lars Smook