Mike te Wierik (FC Groningen) en Remko Pasveer (Vitesse) dollen wat met scheidsrechter Martin van de Kerkhof.
Volledig scherm
Mike te Wierik (FC Groningen) en Remko Pasveer (Vitesse) dollen wat met scheidsrechter Martin van de Kerkhof. © Screenshot FOX Sports

Opmerkelijk: oud-Heraclieden doen ‘Groeten aan Kees’

Het was een opmerkelijk moment vorige week voorafgaand aan de wedstrijd tussen FC Groningen en Vitesse. Aanvoerders Mike te Wierik en Remko Pasveer, beiden oud-speler van Heracles, stonden tegenover elkaar bij de toss. De verdediger van FC Groningen richtte zich tot zijn collega en zei: ‘De groeten aan Kees’.

Het zorgde voor een lach op het gezicht van Enschedeër Pasveer. Scheidsrechter Martin van de Kerkhof stond er ietwat verbaasd bij te kijken. Hij vroeg zich af wie die Kees toch is. Het bleek echter om niemand minder te gaan dan Kees Smit Tuinmeubelen uit Almelo. “Die kennen we allebei”, sprak Pasveer. “Ah, mooie meubelen”, reageerde Van de Kerkhof.

Het opmerkelijke moment haalde de rubriek ‘Lekker weekend’ van commentator Koert Westerman op FOX Sports. Ook de tuinmeubelgigant uit Almelo ontging het bericht niet. Trots als ze zijn op hun ‘ambassadeurs’ plaatsten ze het fragment op hun LinkedIn-account.