Volledig scherm
Mo Osman keert terug in de basis. © ANP/VI Images

Osman keert terug in de basis bij Heracles

ALMELO - Mo Osman keert terug in de basis van Heracles tegen ADO Den Haag. Hij vormt samen met Orestis Kiomourtzoglou en Alexander Merkel het middenveld. Mauro Junior krijgt de voorkeur boven Dabney Dos Santos.

„We hebben Osman nodig in de ploeg”, legt trainer Frank Wormuth uit. „Hij is technisch en tactisch sterk. We kijken hoe lang hij kan spelen tegen ADO.” Osman is hersteld van een spierblessure. Vorige week tegen Ajax speelde Sebastian Jakubiak op die plek, hij begint op de bank. Mauro Junior keert ook terug in de ploeg, omdat hij aanvallend veel brengt en kan scoren. 

Rechtsback

Rechtsback Navajo Bakboord is het hele seizoen uitgeschakeld, hij heeft een kruisbandblessure. Tim Breukers speelt, mocht hij onverhoopt niet in actie kunnen komen, heeft de trainer linksback Jeff Hardeveld achter de hand. „In de winterstop gaan we kijken naar een nieuwe rechtsback. We hopen dat we iemand kunnen vinden.”

Heracles treft met ADO Den Haag een ploeg die het zwaar heeft, maar dat maakt het duel niet makkelijker. „De vorm van de dag is bepalend. Alle ploegen onder de top drie staan zo dichtbij elkaar”, zegt Wormuth. „Wij winnen thuis niet makkelijk, we moeten er hard voor werken. Voor je een zwijn wilt eten, moet je ‘m eerst vangen.”