Volledig scherm
Mohamed Amissi is opgeroepen voor de A-selectie van Burundi. © Henk Van Schuppen

Osman zegt af voor Syrië, Amissi naar Burundi

ALMELO - Heracles-speler Mo Osman heeft met een blessure af moeten zeggen voor de nationale ploeg van Syrië. Mohamed Amissi is opgeroepen voor de nationale ploeg van Burundi. Hij speelt sinds deze zomer in Almelo.

Osman staat sinds twee wedstrijden met een spierblessure aan de kant bij Heracles. Vorig jaar werd hij voor het eerst opgeroepen voor Syrië, sindsdien was hij er altijd bij. De middenvelder hoopt na de interlandperiode weer inzetbaar te zijn voor zijn ploeg. 

Amissi is nog maar negentien jaar, maar speelde ook al de Afrika Cup voor het land van zijn moeder. Burundi speelt twee wedstrijden in september, uit en thuis tegen Tanzania. De nieuwe speler van Heracles maakte in juni zijn debuut als A-international in de oefenwedstrijd tegen Algerije. De speler is geboren in België en speelde in de jeugd van Beerschot, Anderlecht en NAC. Sinds deze zomer staat hij onder contract in Almelo.

Olympisch team

Mauro Junior gaat ook op pad, naar zijn vaderland. De aanvaller speelt op 5 en 9 september met het Olympisch team van Brazilië oefenwedstrijden tegen Colombia en Chili. 

Navajo Bakboord moet nog even afwachten of hij bij Oranje onder 20 zit, hij is opgenomen in de voorselectie. Het is ook nog niet zeker of Alexander Merkel weer opgeroepen wordt voor Kazachstan. 

  1. Ramt John Stegeman naast lantaarnpaal ook zijn geloofwaardigheid omver?
    PREMIUM

    Ramt John Stegeman naast lantaarn­paal ook zijn geloofwaar­dig­heid omver?

    De trainer die gistermiddag met de billen bloot ging voor zijn spelers en andere collega’s, werd anderhalf uur later nog maar eens met zijn – door de uitgeklapte airbag – blauwe neus op de pijnlijke realiteit gedrukt. Al coachend tijdens de eerste training na zijn dronkemansrit, keek John Stegeman uit op de reclameborden van een grote bierbrouwer die voor een alcoholvrije variant pleit. De vraag die opdoemt, heeft hij naast de verlichtingspaal ook zichzelf en zijn topsportklimaat omver geramd?